Ο «χιονιάς» επισκέφθηκε την Ελασσόνα

Του Γιάννη Μουκίδη

χιονιας στην Ελασσόνα (1)

Ο «χιονιάς», που σωστά είχε προβλέψει η Ε.Μ.Υ. για την Τετάρτη στην περιοχή της Ελασσόνας, ήρθε τελικά από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης, ξημερώματα Τετάρτης, με χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Από χθες Τετάρτη, διαφορετική η εικόνα στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή με το «λευκό πέπλο» να απλώνεται, προσπαθώντας να σκεπάσει τα πάντα. Τις μεσημεριανές ώρες οι χιονοπτώσεις κόπασαν και το χιόνι άρχισε να λιώνει σιγά – σιγά.
Τα μηχανήματα του Δήμου Ελασσόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας πηγαινοερχόταν σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής(εθνικό και επαρχιακό), προκειμένου να μην σημειωθούν προβλήματα στους δρόμους. Με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου, ενωρίς το πρωί, διακόπηκαν τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ελασσόνας, για χθες Τετάρτη. Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις δεν σημειώθηκαν, ενώ οι Αστυνομικές αρχές της περιοχής, λόγω του αναμενόμενου παγετού στις αμέσως επόμενες ώρες, συνιστούν στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή ιδίως στο επαρχιακό δίκτυο της Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Για την Ελασσόνα, που χθες…είδε «άσπρη μέρα», ήταν ουσιαστικά η δεύτερη χιονόπτωση μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών. Η θερμοκρασία κυμαινόταν από -6 έως 0 βαθμούς Κελσίου, και αργά το βράδυ ο υδράργυρος…είχε πάρει την κατιούσα.
Στο Λιβάδι, την Βερδικούσια, την Κρανέα, την Καρυά, το Σαραντάπορο, στην παρολύμπια περιοχή έπεσε  χιόνι, και βέβαια μεγάλος όγκος χιονιού κάλυψε τον επιβλητικό Όλυμπο.
Όπως και νάχει, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε κομμάτια των εθνικών οδών Τιρνάβου – Ελασσόνας, Ελασσόνας – Κοζάνης, Ελασσόνας – Κατερίνης, Ελασσόνας – Δεσκάτης.
Τελικά, για την περιοχή της Ελασσόνας ήταν…ένας μάλλον ήπιος «χιονιάς», χωρίς προβλήματα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Add Comment