Τιμήθηκε στην Ελασσόνα η ιστορική επέτειος του Πολυτεχνείου

«Δίδαγμα μαχητικότητας και επαγρύπνησης το Πολυτεχνείο!»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝ. 3 [800x600]

Η ιστορική επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γιορτάστηκε και φέτος και στην πόλη της Ελασσόνας, με την συμμετοχή μαθητών, νεολαίας, εκπαιδευτικών, αλλά και …μικρού αριθμού πολιτών.
Χθες το πρωί, στις σχολικές μονάδες της περιοχής πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις(απαγγελίες ποιημάτων, ομιλίες, αφηγήσεις, κ.ά.) για την ηρωική εξέγερση – σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Λίγο πριν τις 11 το πρωί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη συμμετοχή των αρχών, πραγματοποίησαν την κεντρική εκδήλωση στο χώρο του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης(στο ομώνυμο πάρκο).
Την εκδήλωση άνοιξε η ομιλία του εκπαιδευτικού του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας κ. Χρήστου Δημητριάδη που στάθηκε στην «επέτειο – σύμβολο», και στα μηνύματα που εκπέμπει. «Ας αποτελέσει η 17η Νοέμβρη 1973 παράδειγμα και δίδαγμα μαχητικότητας και επαγρύπνησης για τις οδυνηρές και επώδυνες μέρες που βιώνουμε. Με όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας και φορολογίας που καθημερινά ανακοινώνονται, χωρίς να έχει πάτο το βαρέλι. Ισοπεδώνουν κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μειώνουν ολοένα το βιοτικό μας επίπεδο. Να συμβάλλουμε όλοι στην κατανόηση της αναγκαιότητας της συλλογικότητας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Γιατί αν δεν μιλήσουμε, αν δεν δράσουμε σήμερα, αύριο δεν θα έχουμε καν το δικαίωμα να μιλάμε!
Έχουμε χρέος λοιπόν σήμερα να αντισταθούμε και να υψώσουμε το δικό μας ανθρώπινο τείχος για να βάλουμε φρένο στους σημερινούς σύγχρονους οικονομικούς «δικτάτορες», εταίρους και δανειστές μας», επεσήμανε με νόημα, ανάμεσα στα άλλα ο ομιλητής.
Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση κειμένων από μαθητές σχολείων της πόλης, ερμηνεία και χορωδιακή απόδοση επίκαιρων τραγουδιών, έγινε δε κατάθεση στεφανιών και λουλουδιών από τις αρχές, τους φορείς και τις σχολικές μονάδες, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου.
[wpg_thumb]
Στις εκδηλώσεις της Ελασσόνας για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου παρευρέθηκαν:
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διονύσ. Μπαλούκας, Δημ. Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Γιαννούλας, Ηλ. Κωτούκας, Ν. Γκουτζουρέλας, η πρόεδρος του Τ.Δ. Ελασσόνας κ. Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, η σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Παπαδοπούλου – Φαρμάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας κ. Μαρία Παπαμαργαρίτη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας κ. Θεόδ. Τζιώλας, εκπρόσωποι της Αχτιδικής Επιτροπής Κ.Κ.Ε. Ελασσόνας και Τσαριτσάνης, από το Παράρτημα Ελασσόνας ΠΕΑΕΑ – Δημοκρατικός Στρατός ο πρόεδρος κ. Θανάσης Βίτκος, μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Επαρχίας Ελασσόνας, από τη Γραμματεία ΠΑΜΕ Ελασσόνας ο κ. Βαγγ. Ντίνας, εκπρόσωπος της ΚΝΕ, συνδικαλιστές, μαθητές και κόσμος.

Add Comment