Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Σιδερόπουλο

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (5) [800x600]

Συγκίνηση, θλίψη, μνήμες από παλαιότερες εποχές αλλά και διάχυτη αναμονή στην Ελασσόνα για το τελευταίο «αντίο» στον Ελασσονίτη «πορτιέρο» Γιώργο Σιδερόπουλο, που «έφυγε» από την ζωή μόλις λίγα λεπτά πριν τον ερχομό του 2016.
Η σορός του ήδη μεταφέρεται από την Γερμανία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την αγαπημένη του Ελασσόνα, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διατυπώσεις, ενώ καταφθάνει στην Ελασσόνα και ο ένας από τους γιούς του, που βρίσκεται στην Αγγλία.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η κηδεία του Ελασσονίτη «κέρβερου» των γηπέδων θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, εκεί όπου αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι του αλλά και δεκάδες παλαίμαχοι και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και αθλητικοί παράγοντες από τις ομάδες που αγωνίστηκε και όχι μόνο.
[wpg_thumb]
Χαρακτηριστικός ο αποχαιρετισμός του συναδέλφου του γνωστού τερματοφύλακα Νίκου Χρηστίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Γ. Σιδερόπουλο:
«ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ. Θα είσαι πάντα στο μυαλό μας το παλικάρι, ο φιλότιμος, ο καλοκαρδος. Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ».
Και ο δημοσιογράφος Ν. Αγγελίδης σημειώνει: «Έφυγε ένα κομμάτι της ζωής μας. Ράγισε η καρδιά μου. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ με τα μαύρα και την μακριά πυκνή φαβορίτα, σύμβολο της Ένωσης την δεκαετία του ’70, δεν υπάρχει πια. Πήρε τον δρόμο του προκατόχου του Νέστορ Ερρέα. Ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων… Τον θυμάμαι σαν μια μαγική μορφή, να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας σε εκείνη την πρώτη μου συνάντηση με την ΑΕΚ. 1973… ΑΕΚ – Ηρακλής 3-0, το πρώτο μου ζωντανό παιχνίδι της ΑΕΚ.
Ο Σιδερόπουλος ξεχώριζε. Ήταν μια μορφή εμβληματική κάτω από γκολπόστ με πολύ προχωρημένες για την εποχή του αρετές… Ήξερε πρώτα από όλα να κατευθύνει την άμυνα, ήξερε να παίζει καλά την έξοδο και να καλύπτει την άμυνα στο ψηλό παιχνίδι. Ήταν μπροστά από τους άλλους, πολύ μπροστά…».

Add Comment