43χρονος Λιβαδιώτης πέθανε …πάνω στο τιμόνι!

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ

Του Γιάννη Μουκίδη

Μεγάλη συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε στο Λιβάδι Ελασσόνας και στην γύρω περιοχή ο αιφνίδιος θάνατος 43χρονου οδηγού, που πέθανε κυριολεκτικά …πάνω στο τιμόνι, την ώρα που οδηγούσε!!
Πρόκειται για τον Νικόλαο Λαζάρου Γιατίμκο, οδηγό, που εργαζόταν σε τεχνική εταιρία στην Θεσσαλονίκη.
Το περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία έγινε στην Θεσσαλονίκη, όπου εργαζόταν ο άτυχος Λιβαδιώτης, και που, όπως έγινε γνωστό, υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο, που τον οδήγησε στον ακαριαίο θάνατο
Το «ραντεβού» του με …τον θάνατο έγινε την περασμένη Πέμπτη, σε φανάρι του περιφερειακού δρόμου της συμπρωτεύουσας, όπου κινούνταν, και προφανώς ο ίδιος δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει και να ζητήσει βοήθεια, αφού  βρέθηκε πεσμένος επάνω στο τιμόνι του οχήματος, που οδηγούσε εκείνη την στιγμή!
Αμέσως, οι προστρέξαντες διερχόμενοι οδηγοί, που κατάλαβαν τι είχε συμβεί στον οδηγό, κάλεσαν το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών, και την μεταφορά του σε νοσοκομείο, αλλά, δυστυχώς, ήταν πια αργά, αφού ο άτυχος 43χρονος είχε ήδη φύγει από την ζωή. Ακολούθησε νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του για τα ακριβή αίτια του αιφνίδιου θανάτου.
Ο Νίκος Λαζ. Γιατίμκος εργαζόταν σε τεχνική εταιρία, που έχουν Λιβαδιώτες στην Θεσσαλονίκη, όπου και έμενε προσωρινά. Τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο ερχόταν συχνά στο Λιβάδι, για να δει την μητέρα του(…δεν ήταν παντρεμένος) και τους συγχωριανούς του. Ήταν γνωστός και αγαπητός στο Λιβάδι, ενώ διακρινόταν για την εργατικότητα του.
Το τραγικό «μαντάτο» του αιφνίδιου θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός στο ορεινό Λιβάδι, όπου διαμένει η μητέρα του και συγγενείς του.
Η κηδεία του 43χρονου Λιβαδιώτη έγινε στη γενέτειρα του, το Λιβάδι Ελασσόνας, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Δάκρυα, βουρκωμένα μάτια, μεγάλη συγκίνηση, ατμόσφαιρα οδύνης. Με «φόντο» ένα χωριό, εμφανώς σοκαρισμένο από την τραγική και απρόσμενη «τύχη» του συγχωριανού τους, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συγγενείς και φίλοι του, εκατοντάδες άτομα κάτοικοι της ορεινής κωμόπολης, «απόδημοι» Λιβαδιώτες, μέλη της «παροικίας» των Λιβαδιωτών της Θεσ/νίκης, και πολλοί συνάδελφοι του οδηγοί και επαγγελματίες, βιοπαλαιστές, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Γιατίμκο, που «έφυγε» τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Add Comment