Υπόμνημα διαμαρτυρίας του Ε.Κ.Λ. για δημόσια ΙΕΚ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Προς το Υπουργείο Παιδείας
Κοινοποίηση προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι τα δημόσια ΙΕΚ, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την λειτουργία τους με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης, ενώ έπρεπε να ξεκινήσουν από την 1η Οκτώβρη 2015.
Είναι κοροϊδία για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, την ίδια ώρα που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ανασφάλεια, που πασχίζουν για να μορφωθούν, η κυβέρνηση να δίνει δις. ευρώ στις τράπεζες και να δίνει ψίχουλα στην δημόσια παιδεία και να μην λειτουργούν τα δημόσια ΙΕΚ, να μην χρηματοδοτούνται όλες οι βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και κατάρτισης, να είναι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν πέρσι στα δημόσια ΙΕΚ.
Είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης , με τεράστια ανεργία και εξαθλίωση των εργατικών-λαικών οικογενειών, οι σπουδαστές των ΙΕΚ να καλούνται να πληρώσουν για φωτοτυπίες και βιβλία ή ακόμα και αναλώσιμα για να μπορέσουν να κάνουν τα εργαστήρια τους. Σοβαρό κόστος αποτελούν και οι μετακινήσεις τους αφού για φέτος δεν έχει εκδοθεί πάσο για δωρεάν μετακινήσεις για όλες τις συγκοινωνίες.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αξιώνει από το υπουργείο παιδείας :
Την άμεση έναρξη της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ.
Άμεση χρηματοδότηση για όλες τις σχολές από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Σύγχρονα εργαστήρια, υποδομές, βιβλία.
Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των σπουδαστών για αναλώσιμα και υλικά.
Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Δωρεάν στέγαση για όσους βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους.
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.
Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους όσοι εκπαιδευτικοί δούλεψαν πέρσι και παραμένουν απλήρωτοι και αντίστοιχα να ασφαλίζονται για τον χρόνο της εργασίας του κάτι που σήμερα δεν γίνεται.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Τσιαπλές Αναστάσιος Λιόλιος Πάρις

Add Comment