Κατά της λιτότητας «φώναξε» το ΠΑΜΕ Ελασσόνας

ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΠΑΜΕ 5 [800x600]

Αγωνιστικό και μαζικό «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης έδωσε το ΠΑΜΕ Επαρχίας Ελασσόνας, με αγωνιστική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στις 10.30 το πρωί, στην μικρή πλατεία έξω από το Ταχυδρομείο Ελασσόνας.
Αρχικά, στη συγκέντρωση έστειλε αγωνιστικό μήνυμα ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παπαδημητρίου, εκ μέρους των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας, περιγράφοντας το ζοφερό σκηνικό που χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και έχει να κάνει με την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Στη συνέχεια, μίλησε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Χάρης Νούσιας, που έκανε σφοδρή επίθεση κατά των πολιτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καλώντας τον εργαζόμενο λαό, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες να γίνουν οι αληθινοί πρωταγωνιστές και όχι θεατές, με μαζικό οργανωμένο και μαχητικό τρόπο, απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων που σαρώνει όλη τη χώρα.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ομιλίας του: «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον υπουργοί της κυβέρνησης, που θα έδιωχναν την τρόικα από την Ελλάδα, στριμώχνονται υπομονετικά στην ουρά, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μέχρι να έρθει το δικό τους ραντεβού με τα αστικά επιτελεία, τα στελέχη της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ . Επιλέχθηκαν για τη βρώμικη δουλειά, αυτή που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία. Πως γίνεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ να ισοπεδώνει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να κόβει μισθούς και συντάξεις, να βομβαρδίζει με φόρους το λαό, να παζαρεύει πόσοι θα χάσουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς, και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώνει ενάντια σε όλα αυτά; Θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε την απάντηση στην ψυχιατρική και να ξεμπερδεύαμε, αλλά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Και την απάντηση μπορεί να την αναζητήσει κανείς στην πρακτική της σοσιαλδημοκρατίας που είναι «μανούλα» στην εξαπάτηση και στην κοροϊδία του λαού. Φαίνεται ότι μελετούν καλά τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ. Δεν δεχόμαστε τίποτα παθητικά. Δεν συμβιβαζόμαστε. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δεν μένουμε αμέτοχοι, δεν παραιτούμαστε. Δοκιμάζουμε τη δική μας δύναμη, τη δύναμη του αγώνα. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!».
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους και στην αγορά της Ελασσόνας.
Στην αγωνιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Αβρανάς και Νικ. Βακράτσας, παλαιοί αυτοδιοικητικοί, αντιπροσωπεία εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, αγροτοσυνδικαλιστές, φορείς, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, αντιστασιακοί, κ.ά.
[wpg_thumb]

Add Comment