Θεατρική κωμωδία των Ρήγα – Αποστόλου στην Ελασσόνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τη θεατρική κωμωδία «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου παρουσιάζει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 9 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη» στην Ελασσόνα η Θεατρική Ομάδα Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ, σε σκηνοθεσία του Άκυ Μητσιούλη. Την παράσταση φιλοξενούν το Πολιτιστικό Προξενείο Ελασσόνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Γιώργος Μπόζαρλης, Γιώργος Νταφούλης, Ελένη Κυράτσα, Δημήτρης Κατσαούνης, Γεωργία Ράπτη, Ξένια Τσιγάρα, Γιώργος Παπαχρήστος, Αφροδίτη Ξενοπούλου, Θανάσης Μπακαλούλης, Κατερίνα Χατζημαρκάκη. Βοηθός Σκηνοθέτη: Πατρούλα Χριστοδούλου, Μουσική επιμέλεια: Τσιονάς Αλεξ. & Τζούλη Μπούμπη, Επιμέλεια κίνησης: Φαίη Σούκου, Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Κυράτσα Ελένη, Μετασκευή Σκηνικών: Χονδρονάσιος Ιωάννης

Η υπόθεση του έργου: «Μια εμβληματική μορφή της κοινωνίας των Γαργαλιάνων ο γνωστός κτηματίας και πολιτευτής Φάνης Καραβάς απεβίωσε εντελώς ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. Τραγικές φιγούρες οι κόρες του Ελένη και Γιάννα, οι οποίες κατέφθασαν εσπευσμένα από Αθήνα. Η οικονόμος του σπιτιού Ματούλα Κρεμμυδιώτου, ο στοργικός ανιψιός Λευτέρης Τσιάπουρας και ο παραγιός Ρουσέτος Αποστολόπουλος συμπαρίστανται στο βαρύ οικογενειακό πένθος. Η δημοφιλής μοιρολογίστρα Δέσποινα Μαντούβαλου ντύνει με το μελωδικό της θρήνο την τελευταία διαδρομή του Φάνη Καραβά προς την αιώνιο ζωή. Τη μαραθώνια μετάδοση της κηδείας, για το “Κόσμος tv”, έχει αναλάβει με το συνεργείο της η γνωστή δημοσιογράφος Νατάσα Σαϊτάνη. Το πέπλο του μυστηρίου, ωστόσο, καλύπτει το γεγονός της εξαφάνισης του συμπαθούς Αρχαιολόγου και στενού φίλου του τεθνεώτος Χρήστου Αγγελίδη. Γιατί άραγε σταμάτησαν οι εργασίες της ανασκαφής του ξακουστού Κούρου των Γαργαλιάνων; Κόπηκαν οι πιστώσεις; Κωλυσιεργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία; Ή κάτι άλλο συμβαίνει που δεν το γνωρίζουμε;»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης και το Πολιτιστικό Προξενείο καλούν το κοινό της επαρχίας Ελασσόνας να έρθει και να απολαύσει την παράσταση.

Add Comment