Για τα προβλήματα της Κρανιάς κατέθεσε αναφορά ο Μάξιμος

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΡΑΝΙΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Επαναλειτουργία Αστ. Σταθμού, Περιφ. Ιατρείου, Βελτίωση οδικού δικτύου

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέθεσε Αναφορά στη βουλή για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της Δημοτικής Κοινότητας Κρανέας του Δήμου Ελασσόνας. Ο Θεσσαλός πολιτικός, με την Αναφορά του προς τους Υπουργούς Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή συνηγορεί στο σχετικό έγγραφο αίτημα της Δημ. Κοινότητας Κρανέας, στο οποίο εκτίθενται μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζει το ορεινό κεφαλοχώρι, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να τα αξιολογήσουν και να τα επιλύσουν στο μέτρο του δυνατού.
Συγκεκριμένα, τα θέματα που τίθενται στην Αναφορά είναι η αστυνόμευση της περιοχής και η εξέταση της επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού, η λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου και η βελτίωση του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα για το οδικό δίκτυο ζητείται η βελτίωση του δρόμου με την εξομάλυνση της υψομετρικής καμπύλης στη θέση Σέλωμα και στη θέση Σταυρός, η διάνοιξη δρόμου και η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα του δρόμου Κρανέας Βαλανίδας, γενικά η ασφαλτόστρωση των δρόμων, αλλά και η συντήρηση του αγροτικού δικτύου, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων αντίστοιχα στις αγροτικές καλλιέργειες και στα ποιμνιοστάσια.

 

ΜΗΝΥΜΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ-ΑΙΓΑΝΗΣ

Μάξιμος: “Να αποτραπεί η υπερφορολόγηση των αγροτών”

«Τούτη την ώρα, όμως, βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι η αποτροπή της υπερφορολόγησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο. Τυχόν εφαρμογή της θα επιφέρει δυσμενείς εξελίξεις όχι μόνο στην αγροτική παραγωγή αλλά και στην ελληνική περιφέρεια». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την 11η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού-Αιγάνης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σε μήνυμά του προς τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τους διοργανωτές σημειώνει, επίσης, τα εξής:
«Οι εκδηλώσεις που εξωτερικεύουν τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με πολιτιστικά δρώμενα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών. Ωστόσο, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των “ισχνών αγελάδων” στη χώρα μας, η αγροτική παραγωγή θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη. Τα όπλα του σύγχρονου Έλληνα αγρότη πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον. Τα δύο κυριότερα είναι η Οργάνωση, που μπορεί να ενδυναμώσει την ποιότητα των προϊόντων μας και η Επικοινωνία στο ευρύ κοινό, με συντονισμένες εξωστρεφείς δράσεις.
Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τους διοργανωτές για την γιορτή, που αποκτά χαρακτηριστικά θεσμού στην περιοχή μας, με εκδηλώσεις που μαζί με τη διασκέδαση ενημερώνουν, επιμορφώνουν και προβάλουν το μοναδικής ποιότητας ακτινίδιο Πυργετού-Αιγάνης».

Add Comment