Περιπλανήθηκαν σε γεύσεις του Ολύμπου και της Ελασσόνας

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΝΟΛ Α.Ε.
Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ - ΕΛΑΣΣΟΝΑ (2) [800x600]

Ήταν μια περιπλάνηση… στις γεύσεις του Ολύμπου και της περιοχής Ελασσόνας η εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, γνωστότερη ως ΑΕΝΟΛ Α.Ε., στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης της Επαρχίας Ελασσόνας.
Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, με χαρακτηριστικά προϊόντα και εδέσματα, που δίνουν και το στίγμα της περιοχής Ελασσόνας, μέσα από επισκέψεις στα περίπτερα που είχαν στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παραδοσιακές πίτες, κρεατομεζέδες, τυρομεζέδες με αγνά τυροκομικά της περιοχής, αυγομεζέδες, λαχανοσαρμάδες, ψητά αρνιά αλλά και…τραχανάδες και ντόπιο κρασί και τσάι Ολύμπου είχαν την τιμητική τους.
Παράλληλα, τον κόσμο συντροφιά κράτησε μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι Βαγγέλης Τσιαπλές, Αλέξ. Τσωνάς, Αντωνία Βισβίκη, Γιάννης Μακρυγιάννης, Σπ. Καβαλιεράτος και Απόστ. Γιάγκος.
Πάντως, η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, κάτι που οφείλεται στη βραδινή ψύχρα του Οκτωβρίου αλλά ίσως και στην όχι και στην καλύτερη διάθεση του κόσμου αυτό το διάστημα.
[wpg_thumb]
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER – Άξονας 4 του ΠΑΑ, στο οποίο συμμετέχει η “Α.Ε.ΝΟ.Λ. A.E.”.
Ανάμεσα στις παρουσίες, ο δήμαρχος Ελασσόνας και πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Νίκος Ευαγγέλου, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΔΠ Leader Γιώργος Σάκκας, αντιδήμαρχοι, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων Χριστόδ. Παπαγεωργίου, αυτοδιοικητικοί, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΝΟΛ Γιώργος Κατσαρός, στελέχη της εταιρείας, κ.ά.

Add Comment