ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Δημ. Παπαδημούλης: «Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Απλώς θα διευκολυνθεί στο να υπάρξουν επιτέλους επενδύσεις»

«Σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα, τα 100 δις επενδύσεων τα επόμενα χρόνια»

Ομιλία-παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα μέτρα έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας από τα κοινοτικά ταμεία.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με τα μέτρα έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας από τα κοινοτικά ταμεία (Αναθεώρηση του Κανονισμού 1303/2013), ανέφερε τα εξής:

«Η πρόταση της Κομισιόν δίνει μια μικρή ανακούφιση στη χώρα μου την Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό που υποφέρει για χρόνια, από μεγάλη ύφεση, μεγάλη ανεργία, μεγάλη φτώχεια και από τεράστια μείωση επενδύσεων. Και είναι θετικό ότι το σύνολο σχεδόν των πολιτικών ομάδων, με την εξαίρεση της Ευρωομάδας της άκρας δεξιάς, στηρίζει αυτή τη διαδικασία.
Με την πρόταση της Κομισιόν που εγκρίνει το Ευρωκοινοβούλιο, η χώρα μου δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Απλώς θα διευκολυνθεί να υπάρξουν επιτέλους επενδύσεις – και το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι 100 δις επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο δημόσιες αλλά και ιδιωτικές. Καθώς και πολλές μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, του πελατειακού κράτους. Χρειαζόμαστε όμως, αύριο να εγκρίνουμε αυτή την πρόταση ως έχει. Και γι’ αυτό θέλω να πω, ότι οι τροπολογίες που υποκριτικά κατέθεσε η ευρωομάδα της κυρίας Λεπέν, δεν είναι για το καλό του ελληνικού λαού. Αν εγκριθούν, θα είναι για να σταματήσουν αυτή τη θετική διαδικασία».

Θέματα #ευρωβουλευτής #Ευρωκοινοβούλιο #Παπαδημούλης #παρέμβαση #ΣΥΡΙΖΑ