ΠΟΤΑΜΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Εκ μέρους των εκατοντάδων χιλιάδων που μας ψήφισαν, των χιλιάδων εθελοντών μας, των υποψηφίων μας σε όλη την Ελλάδα και εκ μέρους των ανθρώπων που έχουν ανάγκη το Ποτάμι λέω σήμερα ότι τη μάχη θα την συνεχίσουμε και θα την κερδίσουμε. Είναι μια μάχη για τα δικαιώματα των πολλών. Είναι μια μάχη για τους χαμένους των μνημονίων και είναι ο λόγος που δημιουργηθήκαμε» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία του Κινήματος στην επόμενη βουλή λέγοντας «Γιατί κάποιοι για να δώσουν μια ελπίδα στον κόσμο, διαδίδουν ότι ο Τσίπρας έχει εναλλακτικές. Λένε «υπάρχει το Ποτάμι – υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ». Ας μας προσπεράσουν λοιπόν εμάς και ας πάνε κατευθείαν στο ΠΑΣΟΚ – που έχει και κυβερνητική εμπειρία – στην άλωση του κράτους. Εμάς ο ρόλος μας στη Βουλή θα είναι άλλος. Αντιπολίτευση με προτάσεις. Αν και εφόσον υπάρχει κάτι σωστό θα το ψηφίσουμε αλλά θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων της δουλειάς, στο μαγαζί, την επιχείρηση, το χωράφι, το γραφείο και το εργοστάσιο. Να πάψουν να κλείνουν κάθε μέρα και μερικές επιχειρήσεις».
Σε ότι αφορά τα επόμενα κοινοβουλευτικά βήματα του Κινήματος, ο Επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε «Είναι προφανές ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα είμαστε αμείλικτο σε οτιδήποτε αναπαράγει το κακό παρελθόν. Έχω πεί από την προεκλογική περίοδο ότι το Ποτάμι, δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα νέο φόρο. Θα υπερασπιστούμε τους ανέργους. Εκείνους για τους οποίους δεν νοιάστηκε, ούτε για τα μάτια του κόσμου, η κυβέρνηση».
Στη συνέχεια έθεσε τους όρους του για να ψηφίσει το Ποτάμι τον επόμενο πρόεδρο της Βουλής λέγοντας «Θα ψηφίσουμε αρκεί να δεσμευτεί η σε δύο μόνο πράγματα: Ότι αυτή η Βουλή θα είναι αναθεωρητική. Να αναθεωρηθούν τα άρθρα «περί ευθύνης υπουργών» και ασυλίας βουλευτών έτσι ώστε τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπουργοί και οι βουλευτές να τιμωρούνται όπως των υπολοίπων πολιτών. Και το δεύτερο που ζητάμε να δεσμευτεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής είναι αυτή η Βουλή να ψηφίσει έναν νέο εκλογικό νόμο», ενώ παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία μιας Επιτροπής για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος λέγοντας «Προτείνουμε την σύσταση μιας επιτροπής επαϊόντων και όχι κομματικών στελεχών που μέσα σε έξι μήνες θα εκπονήσει ένα σχέδιο για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος. Αυτό το σύστημα είναι νεκρό – κοστίζει πολύ και παράγει κυρίως λάθη. Ιδού λοιπόν ένα πεδίο συνεργασίας για τα γερασμένα κόμματα».
O επικεφαλής του Ποταμιού δεν δίστασε να αναφερθεί και στο ζήτημα των επίορκων λέγοντας «Αυτές τις μέρες επέστρεψαν κανονικά στις θέσεις τους εκατοντάδες επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Άλλη μια επιτυχία της πρώτης φοράς αριστερά. Άνθρωποι που βαρύνονται με καταχρήσεις, εκβιασμούς, απάτες, φακελάκια. Άνθρωποι που έχουν ομολογήσει τα αδικήματα τους. Αθώοι είπε ο κύριος Κατρούγκαλος. Αθώοι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα τους αθώωσε. Τους είπε να επιστρέψουν στο δημόσιο, να συνεχίσουν να πληρώνονται από τους φόρους, που πληρώνουν οι ιδιώτες, δηλαδή αυτοί που υπερφορολογούνται. Πρώτη φορά αριστερά αλλά πάντα συγκάλυψη και λαμογιά».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο μέλλον του Ποταμιού λέγοντας «Το στοίχημα που βάλαμε πριν από ενάμιση χρόνο είναι να γίνει το Ποτάμι ο μεγάλος χώρος συνάντησης των προοδευτικών δυνάμεων και θα το κερδίσουμε. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η απήχηση μας είναι πολύ πάνω, από την εκλογική μας δύναμη. Πρέπει να πείσουμε όμως αυτόν τον κόσμο ότι το Ποτάμι αξίζει να είναι η πρώτη κι όχι η δεύτερη επιλογή του και θα το κάνουμε», ενώ παράλληλα τόνισε «Έχουμε ανάγκη τις εξαιρέσεις του παλιού αλλά δεν έχουμε ανάγκη το παλιό. Δεν έχουμε ανάγκη τους πολιτικούς που συμβιβάστηκαν, που αδιαφόρησαν και σε πολλές περιπτώσεις πλούτισαν – αυτοί ή οι προστάτες τους – ενώ η κοινωνία φτώχαινε. Έχουμε ανάγκη τους ανθρώπους που δεν έσκυψαν το κεφάλι όταν συμφέροντα και συντεχνίες τους καλούσαν να σεβαστούν την παντοκρατορία τους».

Θέματα #κυβέρνηση #πολιτική #ποτάμι #Σταύρος Θεοδωράκης