Δελτία τύπου Αντιπεριφέρειας Λάρισας

Στο Κυψελοχώρι η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας για το θέμα των πυρομαχικών της 361 ΠΑΠ (  14-9-2011 )

Στο Κυψελοχώρι βρέθηκε χθες η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου εκπροσωπόντας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και να τους ενημερώσει για τα νέα δεδομένα σχετικά με την 361 ΠΑΠ και την φημολογούμενη καταστροφή πυρομαχικών, που έχουν αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου η αντιπεριφερειάρχης είχε στείλει έγγραφο προς τον διοικητή της 361 ΠΑΠ με το οποίο ενημέρωνε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου μικτό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα επισκέπτονταν την μονάδα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ενδεχόμενη καταστροφή πυρομαχικών εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για το περιβάλλον.
Μάλιστα υπήρξε διαβεβαίωση του αρμόδιου υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλου τόσο προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πασοκ, βουλευτή Λάρισας  κ. Βασίλη Έξαρχο όσο και προς τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία καταστροφή ή ανακύκλωση πυρομαχικών στο στρατόπεδο 361 ΠΑΠ στο Κυψελοχώρι  και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.
Ο προγραμματισμένος για σήμερα έλεγχος του κλιμακίου της  Περιφέρειας αναβλήθηκε διότι με έγγραφο του προς την Αντιπεριφέρεια ο Στρατός ενημέρωσε ότι δεν αντιτίθεται μεν στη διενέργεια ελέγχου αλλά ζήτησε αυτός να πραγματοποιηθεί  στις 21 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να γίνει και επίδειξη καταστροφής πυρομαχικών , ώστε να διαπιστωθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο σχετικό έγγραφο ότι κατά τη συγκεκριμένη  διαδικασία «δεν γίνεται έκρηξη, δεν γίνεται έκλυση αερίων και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια της πέριξ περιοχής».
Η Αντιπεριφερειάρχης κατά την χθεσινή της επίσκεψη ενημέρωσε τους κατοίκους ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα παραβρεθεί στην συγκεκριμένη επίδειξη συνοδευόμενη από στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών και ειδικούς εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διαπιστωθεί εμπεριστατωμένα κατά πόσο η όλη διαδικασία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.
«Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ελέγξουμε μαζί με τους ειδικούς όλες τις παραμέτρους του ζητήματος. Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι η όλη διαδικασία ενέχει και τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής θα μας βρουν αντιμέτωπους μπροστά τους. Γι΄αυτό και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα  στοιχεία.
Μάλιστα, κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η αντιπεριφερειάρχης θα φέρει το όλο θέμα προς συζήτηση Εκτός Ημερησίας Διατάξεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και να διασφαλιστεί η σύμπραξη όλων των Τοπικών δυνάμεων.
« Θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα κινηθούμε αναλόγως ,τίποτα δεν πρόκειται να γίνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καραλαριώτου, συζητώντας  με τους κατοίκους του Κυψελοχωρίου, συμμεριζόμενη την ανησυχία και την ανασφάλεια τους για το τι μέλλει γενέσθαι  με το όλο ζήτημα.
Παράλληλα,  επεσήμανε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση  για το θέμα και θα ζητηθούν όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις και μελέτες που υπάρχουν.
Κατά την χθεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος , οι Αντιδήμαρχοι  Γ. Έξαρχος και Αντάμαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λανάρας, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πυλία Σουκοβέλου και τα μέλη Δ. Ζαΐρές , Π. Σπανός, Χ. Μαυρογιάννης και οι κάτοικοι του χωριού.

Ολοκληρώνονται  σήμερα στη Λάρισα  οι εκδηλώσεις   της Αντιπεριφέρειας  Λάρισας για την οστεοπόρωση  (  16-9-2011)

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε χθες στη Λάρισα η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων για την οστεοπόρωση που πραγματοποιεί η  Αντιπεριφέρεια Λάρισας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τους κατά τόπους δήμους της περιοχής.
Οι Λαρισαίοι που τις προηγούμενες ημέρες είχαν κλείσει ραντεβού, πραγματοποίησαν χθες  δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας.
Σήμερα Σάββατο συνεχίζονται οι προγραμματισμένες μετρήσεις, ενώ το απόγευμα και ώρα 6 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί  ενημερωτική  ομιλία με τίτλο «Η σκελετική υγεία είναι πολύτιμη. Ενεργοποιήσου. Ενημερώσου. Πρόλαβε».
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα παρευρίσκεται και γιατρός, ο οποίος θα αξιολογεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων των Λαρισαίων που πραγματοποίησαν την εξέταση οστικής πυκνότητας χθες και σήμερα.
Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η πρωτοβουλίας της Αντιπεριφέρειας αγκαλιάστηκε από τον κόσμο που έσπευσε να ενημερωθεί αλλά και να εξετασθεί για την οστεοπόρωση, εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η σημαντική δράση της Αντιπεριφέρειας Λάρισας έδωσε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να εξετασθούν δωρεάν για ένα θέμα υγείας, όπως είναι η οστεοπόρωση,  που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.
Θα προσπαθήσουμε να απλώσουμε το δικό μας δίχτυ κοινωνικής προστασίας, διότι δυστυχώς η κοινωνική αλληλεγγύη αρχίζει να βαίνει ολοένα και μειούμενη στις μέρες μας.
Γι΄αυτό το λόγο θα δώσουμε και στο μέλλον ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και απηχούν τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής».

Πρόγραμμα Ελέγχου – Ενημέρωσης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ελέγχου κι ενημέρωσης για τις άλλες πόλεις έχει ως εξής:

Αγιά, Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου
Ελασσόνα, 4-5 Νοεμβρίου
Τύρναβος, 6 Νοεμβρίου
Φάρσαλα, 11-12 Νοεμβρίου

Οι  μετρήσεις οστικής πυκνότητας είναι δωρεάν και θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στα τηλ. 2413 – 506 – 474 (κ. Κατερίνα Γκέτσιου και Φωτεινή Περώνη).

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Οδηγίες για την εξέταση και τον εξεταζόμενο:

1.Η εξέταση γίνεται σε γυμνό πόδι, έτσι οι κυρίες θα είναι ενημερωμένες ώστε να μην φοράνε καλσόν.
2.Τα μηχανήματα μετρούν την οστική πυκνότητα μέσω υπερήχων. Η μέτρηση είναι τελείως ανώδυνη, γίνεται στη φτέρνα του αριστερού ποδιού και η εξέταση διαρκεί περίπου 1 λεπτό. Στο δεξί πόδι γίνεται μόνο όταν ο εξεταζόμενος έχει υποστεί κάταγμα στον αριστερό του αστράγαλο. Τα αποτελέσματα της εξέτασης παρουσιάζουν ενδεικτικές τιμές για την οστική πυκνότητα και είναι αντιπροσωπευτικές για όλο το σώμα.

Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι επίσημα αναγνωρισμένος από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

Ενημέρωση για το δολωματικό ψεκασμό

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει για τη διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού από σήμερα Παρασκευή 16-9-2011 στα συνεργεία των Τ.Δ. Πουρναρίου και Ελάτειας του Δήμου Τεμπών και των Τ.Δ. Μελιβοίας και Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς.
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές,  να παρευρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (  16-9-2011 )

Η14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε ως «Ημέρα Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή  18 Σεπτεμβρίου 2011 και το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων  έχει ως εξής:

ΩΡΑ  10:00    Άφιξη επισήμων και έναρξη επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου.
Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό θα
ακολουθήσει ομιλία από την κα. Παπαδοπούλου Μαρία Μηχανικό, Εκπαιδευτικό, Εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

ΩΡΑ 10:30    Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και  Κατάθεση
Στεφάνων
Σιγή ενός λεπτού

Εθνικός Ύμνος

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις   της Αντιπεριφέρειας  Λάρισας για την οστεοπόρωση (  15-9-2011)

Ξεκινούν σήμερα  Παρασκευή στην πόλη της Λάρισας οι δράσεις της Αντιπεριφέρειας Λάρισας για την οστεοπόρωση, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των Λαρισαίων που έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες να ορίσουν ραντεβού για δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας.
Ήδη το πρόγραμμα των σημερινών προγραμματισμένων ραντεβού έχει συμπληρωθεί, ενώ ελάχιστα ραντεβού έχουν μείνει και για αύριο Σάββατο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  εκδηλώσεις  προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, σε συνεργασία  με  τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τους κατά τόπους δήμους της περιοχής.
Κύριος στόχος των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται κατόπιν πρωτοβουλίας της  αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και θα περιλαμβάνουν  δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας κι ενημερωτικές ομιλίες, είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή και πολλά άλλα.
Όπως αναφέρει η κ. Καραλαριώτου: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι εκδηλώσεις της Αντιπεριφέρειας Λάρισας έτυχαν τόσο μεγάλης ανταπόκρισης από τους συμπολίτες μας. Κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν συμπληρωθεί σχεδόν στο σύνολό τους τα ραντεβού για το διήμερο που οι εξετάσεις οστεοπόρωσης πραγματοποιούνται στη Λάρισα.
Δίνουμε έτσι την ευκαιρία για δωρεάν προληπτικό έλεγχο κι ενημέρωση σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν μόνοι τους.
Η ευαισθησία μας στα ζητήματα που άπτονται της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι δεδομένη και θα προωθήσουμε και στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις και δράσεις που να προσφέρονται στους πολίτες και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις  της τοπικής κοινωνίας».

Πρόγραμμα Ελέγχου – Ενημέρωσης

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ελέγχου κι ενημέρωσης έχει ως εξής:
Λάρισα, σήμερα 16 και αύριο 17 Σεπτεμβρίου
Αγιά, 18-19 Σεπτεμβρίου
Ελασσόνα, 4-5 Νοεμβρίου
Τύρναβος, 6 Νοεμβρίου
Φάρσαλα, 11-12 Νοεμβρίου

Οι  μετρήσεις οστικής πυκνότητας είναι δωρεάν και θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στα τηλ. 2413 – 506 – 474 (κ. Κατερίνα Γκέτσιου και Φωτεινή Περώνη).

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.
Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Οδηγίες για την εξέταση και τον εξεταζόμενο:

1.Η εξέταση γίνεται σε γυμνό πόδι, έτσι οι κυρίες θα είναι ενημερωμένες ώστε να μην φοράνε καλσόν.
2.Τα μηχανήματα μετρούν την οστική πυκνότητα μέσω υπερήχων. Η μέτρηση είναι τελείως ανώδυνη, γίνεται στη φτέρνα του αριστερού ποδιού και η εξέταση διαρκεί περίπου 1 λεπτό. Στο δεξί πόδι γίνεται μόνο όταν ο εξεταζόμενος έχει υποστεί κάταγμα στον αριστερό του αστράγαλο. Τα αποτελέσματα της εξέτασης παρουσιάζουν ενδεικτικές τιμές για την οστική πυκνότητα και είναι αντιπροσωπευτικές για όλο το σώμα.

Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι επίσημα αναγνωρισμένος από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Με 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία.
Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας    Καραλαριώτου με πρατηριούχους υγρών καυσίμων  (  16-9-2011 )

Συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ν. Λάρισας είχε χθες το πρωί στο γραφείο της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας κ. Θ. Σκάρπας και η προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών κι Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας, η πρόεδρος των πρατηριούχων κ. Έλλη Παπαδοπούλου επεσήμανε στην αντιπεριφερειάρχη προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Πιο συγκεκριμένα, τόσο η κ. Παπαδοπούλου όσο και τα μέλη του Σωματείου κ. Φωτεινή Κουκάλα (γραμματέας),  Κ. Πορτέσης  (αντιπρόεδρος) και Γ. Βαλιώτης (ταμίας), αναφέρθηκαν σε διάφορα προβλήματα του κλάδου που σχετίζονται με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων των πρατηρίων, με την παράνομη λειτουργία πρατηρίων, με πρατήρια ιδιωτικής χρήσης που λειτουργούν αυθαίρετα ως πρατήρια δημόσιας χρήσης και κυρίως με παράνομα εγκατεστημένες υπόγειες και υπέργειες δεξαμενές αλλά και δεξαμενές που βρίσκονται εγκατεστημένες σε υπόγειους χώρους, κάτω από κατοικίες ή πολυκατοικίες και ζήτησαν εντατικοποίηση των ελέγχων.
Απαντώντας στο παραπάνω αίτημα των πρατηριούχων και προκειμένου να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός στον κλάδο, η κ. Καραλαριώτου  τόνισε ότι σαφώς και  θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την αρμόδια διεύθυνση Μεταφορών της Αντιπεριφέρειας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή  το θέμα της δημόσιας ασφάλειας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, θα δώσουμε καταρχάς βαρύτητα στους ελέγχους πρατηρίων που στεγάζονται σε πολυκατοικίες. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα πρατήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποια από αυτά δεν φέρουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.
Γενικότερα, εφιστούμε την προσοχή των πρατηριούχων και τους καλούμε να συμμορφώνονται με τις ισχύουσες διατάξεις, διότι η τυχόν παράνομη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους επισείει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους ή αντίστοιχα τη σφράγιση των εγκαταστάσεων στις περιπτώσεις που δεν υφίσταται άδεια, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι νομικές κυρώσεις.
Μέλημά μας, σε κάθε περίπτωση είναι  η ομαλή λειτουργία της αγοράς, οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και η   ασφάλεια των πολιτών»

Εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας  Λάρισας για την οστεοπόρωση

Μία σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη του τομέα της υγείας  αναλαμβάνει η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων  προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, σε συνεργασία  με  τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τους κατά τόπους δήμους της περιοχής.
Κύριος στόχος των εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνουν  δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας κι ενημερωτικές ομιλίες, είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή και πολλά άλλα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Καραλαριώτου: «Η οστεοπόρωση αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι με την ανάληψη τέτοιων δράσεων δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβληθούν δωρεάν σε προληπτικές εξετάσεις και ταυτόχρονα να ενημερωθούν  πάνω στην οστεοπόρωση.
Σε μια εποχή που η κοινωνική προστασία έχει αδυνατίσει σε μεγάλο βαθμό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται να παίξει τον δικό της ρόλο στον ευαίσθητο  τομέα της υγείας και να γίνει το στήριγμα των πολιτών.
Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία για προληπτικό έλεγχο κι ενημέρωση σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν μόνοι τους.
Η ευαισθησία μας στα ζητήματα που άπτονται της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι δεδομένη και θα προωθήσουμε έργα και δράσεις που να προσφέρονται στους πολίτες και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις  της τοπικής κοινωνίας».

Πρόγραμμα Ελέγχου – Ενημέρωσης

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ελέγχου κι ενημέρωσης έχει ως εξής:
Λάρισα, 16-17 Σεπτεμβρίου
Αγιά, 18-19 Σεπτεμβρίου
Τύρναβος – Ελασσόνα, 4-5-6 Νοεμβρίου
Φάρσαλα, 11-12 Νοεμβρίου

Οι  μετρήσεις οστικής πυκνότητας είναι δωρεάν και θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στα τηλ. 2413 – 506 – 474 (κ. Κατερίνα Γκέτσιου και Φωτεινή Περώνη).

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.
Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Οδηγίες για την εξέταση και τον εξεταζόμενο:

1.Η εξέταση γίνεται σε γυμνό πόδι, έτσι οι κυρίες θα είναι ενημερωμένες ώστε να μην φοράνε καλσόν.
2.Τα μηχανήματα μετρούν την οστική πυκνότητα μέσω υπερήχων. Η μέτρηση είναι τελείως ανώδυνη, γίνεται στη φτέρνα του αριστερού ποδιού και η εξέταση διαρκεί περίπου 1 λεπτό. Στο δεξί πόδι γίνεται μόνο όταν ο εξεταζόμενος έχει υποστεί κάταγμα στον αριστερό του αστράγαλο. Τα αποτελέσματα της εξέτασης παρουσιάζουν ενδεικτικές τιμές για την οστική πυκνότητα και είναι αντιπροσωπευτικές για όλο το σώμα.

Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι επίσημα αναγνωρισμένος από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Με 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία.
Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

Add Comment