Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τουρνουά Σκάκι στη Δολίχη

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 46 σκακιστών, οι οποίοι προσήλθαν από διάφορες περιοχές της Ελασσόνας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Φαρσάλων και Αλμυρού Βόλου, πραγματοποιήθηκε το 2ο Τουρνουά Σκάκι στην αίθουσα «Τάκη Τσιόγκα» του Πολιτιστικού Κέντρου Δολίχης το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011.
Η εκδήλωση, η οποία ήταν αποτέλεσμα συνδιοργάνωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης «Η Τριπολίτιδα» με τον Σκακιστικό Σύλλογο Ελασσόνας «Ο Πολυποίτης», ξεκίνησε στις 5:00 μ.μ. και διήρκησε πέντε ώρες, στις οποίες οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν, έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση, σε έξι παρτίδες σκάκι.


Δημιουργήθηκαν δύο βασικές κατηγορίες αποτελούμενες από σκακιστές μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας, αντίστοιχα.
Νικητής της ομάδας ενηλίκων αναδείχθηκε ο Δημήτρης Λιάκος (Σ.Σ. Λάρισας), στον οποίο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης, απονεμήθηκε τιμητικά το χρυσό μετάλλιο και μία πολυτελής σκακιέρα, ενώ το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο απονεμήθηκαν στον Ζήση Τσακνάκη (Σ.Σ. Θεσσαλονίκης) και στον Στέργιο Σκόδρα (Σ.Σ. Λάρισας και πρόεδρο Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας), οι οποίοι κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα. Επιπλέον, από τον Σκακιστικό Σύλλογο Ελασσόνας και τον κ. Στέργιο Σκόδρα σε όλα τα μικρά παιδιά της δεύτερης κατηγορίας απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.
Όπως σημείωσαν, κατά τη διάρκεια της απονομής, οι κ.κ. Στέργιος Σκόδρας (Πρόεδρος Έ. Σ. Σ. Κεντρικής Ελλάδας), Ευάγγελος Γκουγκουμάτης (Πρόεδρος Σ.Σ. Ελασσόνας) και Ευάγγελος Τσακνάκης (Πρόεδρος Π.Σ. Δολίχης), σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επαφή με το συγκεκριμένο πνευματικό άθλημα και η κίνηση του ενδιαφέροντος γι’ αυτό, ειδικά από τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, καθώς το σκάκι οξύνει το πνεύμα και κοινωνικοποεί τον παιδί. Ο Σκακιστικός Σύλλογος Ελασσόνας  προσφέρει δωρεάν μαθήματα στην πόλη της Ελασσόνας προς κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δολίχης θα υπάρχουν σκακιέρες, καθημερινά, στη διάθεση όλων.
Η σειρά κατάταξης των συμμετεχόντων ήταν η εξής:
Ομάδα Ενηλίκων:
Λιάκος Δημήτρης (Βαθμοί): 5,5.
Τσακνάκης Ζήσης: 5.
Σκόδρας Γιάννης: 5.
Ζαρκαδής Γιάννης: 4.
Μαντζάνας Κώστας: 4.
Μαρογιάννης Δημήτρης: 4.
Δριστέλας Νίκος: 4.
Παγούνης Ηλίας: 4.
Σγουλέτας Παναγιώτης: 4.
Γκουγκουμάτης Ευάγγελος: 3,5.
Αθανασίου Θέμης: 3.
Κατσάρας Γιάννης: 3.
Γκόγκος Φώτης: 3.
Σγουλέτας Στέργιος: 3.
Γκόγκος Βασίλης: 3.
Σγουλέτας Γιάννης: 3.
Τζήκας Κώστας: 3.
Θεοδωράκης Σταύρος: 3.
Τζικούκης Χρήστος: 3.
Σουγλής Αχιλλέας: 2.
Γκόγκος Σάκης: 2.
Τσακνάκης Βαγγέλης Β.: 2.
Τσακνάκη Ολυμπία: 2.
Μπέκα Ειρήνη: 2.
Τσακνάκη Καλλιόπη: 1.
Μπαλανίκα Ιωάννα: 1.
Τσακνάκης Βαγγέλης Κ.: 1.
Παπακωνσταντίνου Βικτωρία: 1.

Ομάδα μικρών παιδιών:
Δημουλιάς Κώστας: (Βαθμοί) 6.
Θαμνόπουλος Θοδωρής: 4,5.
Ζαρκαδής Αχιλλέας: 4.
Γκουγκουμάτης Κώστας: 4.
Κατοτικίδης Βαλάντης: 4.
Σκόδρας Θανάσης: 4.
Μαρογιάννη Χριστίνα: 3.
Πλιάτσικας Αχιλλέας: 3.
Γκόγκος Γιώργος Αθ.: 3.
Τσακνάκης Παναγιώτης: 3.
Κλεισιάρης Μάξιμος: 2,5.
Μαχρέμης Γιάννης: 2,5.
Πλιάτσικας Μιλτιάδης: 2,5.
Γκόγκου Καλλιόπη: 2,5.
Τσακνάκης Θωμάς: 2.
Μαντζάρα Δέσποινα: 2.
Σκόδρας Βύρων: 1.
Γκόγκος Γιώργος Β.: 0,5.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δολίχης ευχαριστεί θερμά τον Σκακιστικό Σύλλογο Ελασσόνας, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στο 2ο τουρνουά σκάκι. Ευελπιστεί, επίσης το τουρνουά να γίνει θεσμός και το σκάκι να «αγκαλιαστεί» από ακόμη περισσότερο κόσμο.

Add Comment