Εκδρομή στον Όλυμπο από τον ΧΟΣ Ελασσόνας και τον Πολιτιστικό Καλλιθέας

vrontou5

Στις 9 Αυγούστου ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας παρέα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Ολύμπου (σχεδόν 50 άτομα) ταξίδεψαν ως τη Βροντού Πιερίας για μια εκδρομή στον Όλυμπο από μια άλλη πλευρά αυτή τη φορά. Συναντήθηκαν με άλλους εκδρομείς-μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς στα γραφεία του Συλλόγου στους Αγίους Αποστόλους και οι έμπειροι οδηγοί τους ανέλαβαν την καθοδήγηση στα γνώριμα δικά τους μονοπάτια.

Οι εκδρομείς περπάτησαν κατά μήκος του ρέματος της Αγίας Τριάδος (ρέμα Παπά) καλύπτοντας 360 μ. υψομετρικής διαφοράς με μια σχετικά εύκολη πορεία. Στόχος της πεζοπορίας η θέση 3 Πριόνια. Οι εκδρομείς ξεκουράστηκαν για λίγο στο σπήλαιο (710 μ.), επέστρεψαν στο ρέμα του Παπά και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στους Καταρράκτες της Αγίας Κόρης. Η βλάστηση πλούσια, τα νερά πεντακάθαρα, η θερμοκρασία τους αρκετά αποτρεπτική, αλλά πολλοί τόλμησαν να βουτήξουν αναζητώντας λίγη δροσιά τη ζεστή αυτή μέρα του καλοκαιριού. Στη συνέχεια επιστροφή στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Βροντούς στους Αγίους Απόστολους, στο αναψυκτήριο, για ανασύνταξη δυνάμεων με καφέ, τσίπουρο, σουβλάκι!

[wpg_thumb]

Τα δύο διοικητικά συμβούλια των Ορειβατικών Συλλόγων βρήκαν τον χρόνο να συζητήσουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα συνεργασίας με κύριο στόχο την ανάδειξη του Ολύμπου και του τόπου τους. Η συνέχεια των συζητήσεων για τους κοινούς στόχους και τις συνεργατικές δράσεις ορίστηκε σε υψόμετρο 2450 μ. στο καταφύγιο «Χριστάκη» για τις 22 και 23 Αυγούστου που θα πραγματοποιηθεί η ετήσια ανάβαση του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας στον Μύτικα (2918 μ.) από την πλευρά της Ελασσόνας. Ευκαιρία για τον Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας να ανταποδώσει την υπέροχη φιλοξενία του Ε.Ο.Σ. Βροντούς.

Εν κατακλείδι, η εκδρομή σήμανε την απαρχή μιας φιλίας για κοινές δράσεις μεταξύ των Συλλόγων και πρόσφερε αρμονικούς ήχους, υπέροχα χρώματα, δροσιά και χαρά σε όσους συμμετείχαν!

http://www.xoselassonas.gr

Add Comment