Ο συγγραφέας Νίκος Ράμμος σήμερα στην Τσαριτσάνη

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Του Γιάννη Μουκίδη

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή, η εβδομάδα εκδηλώσεων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και το βιβλίο, στο Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης, που γίνονται με τη στήριξη – συνεργασία του συγγραφέα – εκπαιδευτικού Νίκου Ράμμου και του παιδικού ιστότοπου «ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΟ», αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Θέμα των εκδηλώσεων είναι: «Το βιβλίο μου δίνει Γνώση, Δύναμη, Χαρά», και ο σκοπός τους είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας, η ενίσχυση της αγάπης για το καλό βιβλίο στους μαθητές και μαθήτριες και όχι μόνο, αλλά και η ανάπτυξη κριτικής ικανότητας στην επιλογή του καλού βιβλίου.
Η «εβδομάδα εκδηλώσεων – γιορτή βιβλίου» στην Τσαριτσάνη περιελάμβανε αναγνώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, διαγωνισμό δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης, διαδραστικά σκετς, ποιήματα και τραγούδια και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα: Έχω δικαίωμα να ζω σε καθαρό Περιβάλλον, να έχω καλύτερη Υγεία, να διατηρώ τον Πολιτισμό μου, την Ιστορία μου, έχω δικαίωμα στη Γνώση» που εφαρμόζεται σε όλες τις τάξεις, από όλους τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης.
Για σήμερα, Παρασκευή, το πρόγραμμα:
Το πρωί θα επισκεφτεί το Σχολείο ο συγγραφέας – εκπαιδευτικός Νίκος Ράμμος, ο οποίος θα κατευθύνει τα παιδιά με βιωματικές μεθόδους στην κατανόηση της αξίας του καλού βιβλίου, στη φιλαναγνωσία και στην ανάπτυξη κριτικής ικανότητας στην επιλογή του καλού βιβλίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ήρωες του «Ιπτάμενου Κάστρου» και να ταξιδέψουν στον κόσμο της γνώσης, της δημιουργίας και της φαντασίας, της υπεράσπισης της φύσης και της διάδοσης της τέχνης.
Στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται από το Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης, ανοιχτή εκδήλωση με το Νίκο Ράμμο, στην οποία ο συγγραφέας θα μιλήσει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και καλεσμένους. Επίσης, θα γίνει η παρουσίαση όλων των εργασιών των μαθητών και μαθητριών στη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς και των βιωματικών εργασιών, διαγωνισμών με τον ίδιο το συγγραφέα – μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, διαδραστικά σκετς, εκθέσεις ζωγραφικής-εικονογράφησης, διαγωνισμοί δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης, ποιήματα και τραγούδια για το καλοκαίρι.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νίκος Ράμμος σπούδασε Παιδαγωγικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Φιλολογία, Πολυπολιτισμική Εκπαίδευση. Εργάζεται ως δάσκαλος, ενώ είχε εργαστεί ως καθηγητής Ελληνικής Γλώσσας και πολιτισμού στο KUBAN UNIVERSITY και MGIMO της Ρωσίας. Ήταν παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής Always on Sunday στο ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου SPECTRUM INTERNATIONAL και της παιδικής εκπομπής ΗΛΕΚΤΡΟΛΕΞΙΑ στην ΕΡΑ 5. Τιμήθηκε με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο τηλεοπτικού σεναρίου και με το δεύτερο πανευρωπαϊκό στο διαγωνισμό της EBU στη Γενεύη, για το σενάριο του Small Flame. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις λειτουργικές χρήσεις του παραμυθιού στη διαθεματική διδασκαλία μέσα στη σχολική τάξη και με τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Add Comment