Εκδηλώσεις στα Γιαννωτά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΓΙΑΝΝΩΤΑ 1

Άρχισαν την περασμένη Κυριακή 9 Αυγούστου και κορυφώνονται το Σάββατο 15 Αυγούστου (της Παναγίας) στα Γιαννωτά Ελασσόνας καθημερινές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιαννωτών «Ο ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ», με την συμμετοχή των ντόπιων κατοίκων και πολλών «απόδημων» και επισκεπτών του Αυγούστου.
Ήδη, ο κόσμος παρακολούθησε θερινό σινεμά στην πλατεία του χωριού και ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό στη Γιαννωτιώτικη φύση, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το προγραμματισμένο απογευματινό πικ-νικ για τα παιδιά στον Άι Δημήτρη και το βραδινό πάρτι νεολαίας στο Σταυρό.
Το απόγευμα της Τετάρτης(12 Αυγούστου) θα διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ νέων – παλαιμάχων στο χώρο του Σχολείου και το βράδυ της ίδιας ημέρας είναι αφιερωμένο σε μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς από παιδιά στην πλατεία του χωριού. Θα ακολουθήσει συναυλία με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, από τους εξαιρετικούς ερμηνευτές και μουσικούς Θάνο Παπανικολάου(συμμετείχε πρόσφατα στο δημοφιλές «The Voice» του ΑΝΤ1) και Θοδωρή Τζήκα.
Το απόγευμα της Πέμπτης(13 Αυγούστου) θα τελεσθεί Εσπερινός στο Μοναστήρι των Γιαννωτών, ενώ το βράδυ έχει προγραμματιστεί εκδήλωση – αφιέρωμα στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος, στην ιστορία της και τους θρύλους που συνδέονται με το μοναστήρι, εκδήλωση πλαισιωμένη από παραδοσιακά τραγούδια που συνδέονται με το μοναστήρι των Γιαννωτών.
Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, θα γίνει το αντάμωμα συμμαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γιαννωτών, που γεννήθηκαν κατά τη δεκαετία του ΄50.
Τέλος, ανήμερα της Παναγίας, Σάββατο 15 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο παραδοσιακό – λαϊκό πανηγύρι με την ορχήστρα των Μιχαλέ – Νάτσιου.
«Σας περιμένουμε όλους, για να ανταμώσουμε, συνεχίζοντας, έτσι, την «παράδοση» του ανταμώματος των τελευταίων χρόνων…», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση των διοργανωτών των εκδηλώσεων «Αύγουστος 2015 στα Γιαννωτά».

Add Comment