Στην Σκοτίνα οι μητροπολίτες Ελασσώνος και Κίτρους – Κατερίνης

ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΚΟΤΙΝΑ (3)

Στη Σκοτίνα μετέβη ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, εκεί όπου στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Καλλινίκου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας συγχοροστάτησε με τον «οικοδεσπότη» σεβασμ. μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στο τέλος τελέσθηκε Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας Καλλινίκου, ο οποίος καταγόταν από την Παλαιά Σκοτίνα και είναι κτήτωρ του μεταβυζαντινού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Και οι δύο «όμοροι» μητροπολίτες Χαρίτων και Γεώργιος έκαναν αναφορά στην προσωπικότητα του Πατριάρχη Καλλινίκου(1800 – 1889), που όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε αποτελεί έναν πνευματικό σύνδεσμο ανάμεσα στις δύο Μητροπόλεις Ελασσώνος και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, αφού ο μακαριστός κληρικός διετέλεσε αδελφός στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας.
Μετά την Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα ναό προσκύνησε πολυμελής αποστολή Ρουμάνων, αποτελούμενη από τους επισκόπους Τζιούρτζιου κ. Αμβρόσιο και Βικάριο του Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Βαρλαάμ, τον πρωτοσύγκελο της Ι. Μητρόπολης Μολδαβίας – αρχιμανδρίτη Δοσίθεο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό, στις 22 Απριλίου, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων είχε τελέσει τα Εγκαίνια του συγκεκριμένου ιερού ναού Αγίου Καλλινίκου Σκοτίνας.

[wpg_thumb]

Add Comment