Ενδιαφέρον διήμερο σεμινάριο αναρρίχησης έγινε στην Τσαριτσάνη

Κάθετες διαδρομές για παιδιά!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ (2)

Το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε από τον Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας Εκπαιδευτικό Διήμερο Αναρρίχησης για παιδιά ηλικίας 8-16 ετών.

Η εκπαίδευση έγινε στο αναρριχητικό πεδίο «Πλάκες Σωτήρα» στην Τσαριτσάνη με Εκπαιδευτή τον Ιβάν Χριστόπουλο, ο οποίος είναι Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης Αυστρίας BSPA και Ομοσπονδιακός Προπονητής Αναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Την πρώτη μέρα τα παιδιά διδάχτηκαν τις βασικές αρχές και τους κανόνες ασφαλείας της αναρρίχησης. Εξοικειώθηκαν με τον αναρριχητικό εξοπλισμό και έμαθαν να δένουν κόμπους. Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους δοκίμασαν με ενθουσιασμό και τα πρώτα τους κάθετα βήματα σε βράχο!

[wpg_thumb]

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με πεζοπορία δίπλα σε ποτάμι, στη συνέχεια ακολούθησε ολοήμερη εκπαίδευση στην αναρρίχηση και η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της αναρρίχησης έκλεισε με παιδαγωγικά παιχνίδια και υπαίθριες δραστηριότητες στην όμορφη φύση της Τσαριτσάνης ως αποθεραπεία σωματική και ψυχική, αλλά και με ένα γλυκό στο χωριό ως μια μικρή ανταμοιβή των παιδιών για την προσπάθεια τους αυτή.

Κάποια στιγμή, σύντομα, θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Διήμερο Αναρρίχησης και για Ενήλικες, καθώς υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον!

Add Comment