Συμμετοχή Λαρισαίων ποιητών στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στη Θεσσαλονίκη

skythiotisgogos

Δύο νεαροί ποιητές πρόκειται να εκπροσωπήσουν την πόλη της Λάρισας στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στις 8 και 9 Μαΐου στα πλαίσια της 12ης Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου στον χώρο της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους Λαρισαίους ποιητές Θάνο Γώγο και Πέτρο Σκυθιώτη, οι οποίοι είναι προτεινόμενοι από τα λογοτεχνικά περιοδικά “Φαρφουλάς” και “Θράκα”, αντίστοιχα.

Με το σύνθημα «Νέοι άνθρωποι – Νέες φωνές» οι δύο Λαρισαίοι ποιητές θα παρουσιαστούν μαζί με 21 άλλους Έλληνες και 4 ξένους πεζογράφους και ποιητές, προτεινόμενοι όλοι τους από έγκριτα ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, εκπροσωπώντας ουσιαστικά τη νέα λογοτεχνική γενιά του σήμερα. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν είναι η ατομική και συλλογική έκφραση, η συγγραφική τέχνη ως ενασχόληση, ως ιδιότητα ή ως επάγγελμα, η θέση και η ευθύνη του συγγραφέα απέναντι στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, η παράδοση και η νεωτερικότητα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι νέοι προτεινόμενοι λογοτέχνες θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τους παρουσιαστές, τους δημοσιογράφους και το κοινό σε ένα διήμερο φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει από παρουσιάσεις και ανοικτές συζητήσεις μέχρι στρογγυλές τράπεζες και ελεύθερες αναγνώσεις.

Add Comment