Όλο το διήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Ολύμπου Γεύσεις”

29 – 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΑΓΙΟ ΜΟΔΕΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΑΦΙΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΕΙΣ

Στην «τελική ευθεία» έχουν μπει οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ «ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Ελασσόνας την Τετάρτη 29 Απριλίου και στην Κτηνοτροφική Γιορτή Λιβαδίου(στον Άγιο Μόδεστο Λιβαδίου) την Πέμπτη 30 Απριλίου.
Στο διήμερο Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν προϊόντα, γεύσεις και εικόνες της περιοχής του Ολύμπου και όλου του Νομού Λάρισας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LEADER του Άξονα 4 του ΠΑΑ και της διακρατικής συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις της φύσης – Γεύσεις του πολιτισμού».
Υπενθυμίζεται ότι εκτός της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. συμμετέχουν στην διακρατική συμφωνία οι ομάδες τοπικής δράσης «APARE» και «Ventoux» από την Γαλλία – «Comunita Savonesi Sostenibili» και «Le strade della cucina bianka, del vino, dell΄ortofrutta della tradizione ligure» από την Ιταλία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 29 Απριλίου
Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, το Φεστιβάλ θα εξελίσσεται παράλληλα σε τέσσερα σημεία στο κέντρο της Ελασσόνας.

1ο σημείο – κεντρική πλατεία Ελασσόνας:
Έκθεση τοπικών προϊόντων ( σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα θα εκθέσουν τα προϊόντα τους επιχειρήσεις αρωματικών φυτών, γλυκών κουταλιού, τυροκομεία, οινοποιεία, κ.λ.π.) / Γευσιγνωσία (Έλληνες και Γάλλοι σεφ, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, θα μαγειρεύουν, με τοπικά προϊόντα της περιοχής τους, τοπικά εδέσματα ) / Παρουσίαση της εκτέλεσης παραδοσιακής συνταγής (γαλατόπιτα ) από το Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου

2ο σημείο – μικρή πλατεία Ελασσόνας(απέναντι από το Δημαρχείο και δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο):
Μύηση στις εναλλακτικές δραστηριότητες (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μπορούν τα παιδιά να παρακολουθούν ή και να συμμετέχουν κάνοντας αναρρίχηση, τοξοβολία, παίζοντας το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού κ.λ.π.) / Διάφορα παιχνίδια, όπως γευσιγνωσία, χορός των μπιζελιών, φρουτοφατσούλες (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν ή να παρακολουθούν τα παραπάνω παιχνίδια από το Δημοτικό Σχολείο του Ευαγγελισμού).
3ο σημείο – Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας – Κισσάβου:
Οργάνωση εργαστηρίων φωτογραφίας και παιχνίδια συνεργασίας / Προβολή οπτικοακουστικού υλικού περιβαλλοντικού περιεχομένου.

4ο σημείο – Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας-Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη»:
Παρουσιάση ηλεκτρονικού βιβλίου σχετικά με τη διατροφή και ενός βίντεο 5 λεπτών για τη Βερδικούσια από το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας / Προβολή βίντεο(Όλυμπος – ΠΕ Λάρισας).
Να σημειωθεί ότι για τις σχολικές μονάδες που θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ θα προβλέπεται η επίσκεψη και των τεσσάρων σημείων διαδοχικά.
Από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας:
Έκθεση τοπικών προϊόντων (σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα θα εκθέσουν τα προϊόντα τους επιχειρήσεις αρωματικών φυτών, γλυκών κουταλιού, τυροκομεία, οινοποιεία, κ.λ.π.) / Γευσιγνωσία (Έλληνες και Γάλλοι σεφ, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, θα μαγειρεύουν, με τοπικά προϊόντα της περιοχής τους, τοπικά εδέσματα) / Συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων / Παρουσίαση θεατρικών δρώμενων με έθιμα και παραδόσεις / Μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας.

Πέμπτη 30 Απριλίου
Στο Λιβάδι(Άγιος Μόδεστος):
Στις 7 το βράδυ, συμμετοχή στην Κτηνοτροφική Γιορτή Λιβαδίου:
Γευσιγνωσία (Έλληνες και Γάλλοι σεφ, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, θα εκθέτουν τοπικά προϊόντα και εδέσματα των περιοχών τους) / Διαγωνισμός κουρέματος προβάτων / Συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Add Comment