Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015 στη Μόσχα

mosxa1

Στην διεθνή τουριστική έκθεση Moscow International Travel and Tourism Exhibition (MITT 2015) συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με δικό της περίπτερο, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από 18 έως 21 Μαρτίου 2015, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δράσης για την τουριστική προβολή της περιοχής μας.
Στην έκθεση συμμετείχαν 2.056 εκθέτες από 198 χώρες, σε ένα χώρο 57.000 τ.μ., ενώ την επισκέφθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι, τις δε εκδηλώσεις κάλυψαν 387 δημοσιογράφοι.
Το Ελληνικό περίπτερο του Ε.Ο.Τ. φέτος ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με έκταση περίπου 800 τ.μ., όπου συμμετείχαν περίπου 60 συνεκθέτες, όπως Εθνικά Γραφεία Τουρισμού, Ξενοδοχεία-καταλύματα, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Tour Operator και άλλες υπηρεσίες της τουριστικής βιομηχανίας.
Η Έκθεση αυτή αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται ως η σημαντικότερη Ρωσική Τουριστική Έκθεση και η 5η σημαντικότερη παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας έντονο ενδιαφέρον αφενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας για διακοπές, αφετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.
Τα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν από την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχου, της Πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα κας Δανάης–Μαγδαληνής Κουμανάκου και της Γενικής Προξένου κας Ελένης Μιχαλοπούλου, οι οποίοι και επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συγχαίροντας την Θεσσαλική αποστολή για τη σημαντική και άριστη παρουσία της.
Η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της έκθεσης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές, ενώ υπήρξε αυξημένη ζήτηση για τον θρησκευτικό τουρισμό. Είναι γνωστό ότι οι Ρώσοι τουρίστες χαρακτηρίζονται από υψηλό θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ μεγάλο πόλο έλξης αποτέλεσαν τα μοναστήρια, τα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας και οι παραλίες της.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την προβολή της μοναδικότητας των προορισμών της, παρουσίασε το τουριστικό της προϊόν σε Tour operators και πλήθος ιδιωτών επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τα μέλη της αποστολής της και το έντυπο ενημερωτικό και ηλεκτρονικό υλικό που διανεμήθηκε, για την τουριστική της φυσιογνωμία και τα δυνατά brand names (Μετέωρα, Όλυμπος, παράλια Λάρισας, Μαγνησίας, Πήλιο, Σποράδες, Λίμνη Πλαστήρα, κ.ά.), τις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής και τους δυνατούς τρόπους πρόσβασης, κυρίως μέσω των αεροδρομίων Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου.
[wpg_thumb]
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο ορειβατικός, ο συνεδριακός καθώς και οι δραστηριότητες που προσφέρονται μέσα από αυτές τις μορφές τουρισμού στη Θεσσαλία όλο το χρόνο, ενισχύοντας έτσι το στόχο της για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.
Με το σύνθημα ότι ο τουρισμός «ενώνει τους Έλληνες και τους λαούς» και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης και ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομία, όπου απαιτείται υπεύθυνη στάση από όλους για να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας μας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συστηματική προσπάθεια και στοχευμένη προβολή του τουριστικού της προϊόντος, δίνει το δυναμικό της παρόν στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κεντρικός στρατηγικός της στόχος, που είναι η καθιέρωση της περιοχής ως πολυδιάστατου και ανταγωνιστικού προορισμού στην εγχώρια και την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν στην αναφερόμενη έκθεση, η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Καρδίτσας κα. Χριστίνα Κατσάρα και η υπάλληλος της ΠΕ Τρικάλων κα Αναστασία Καλύβα.

Add Comment