«Έφυγε» ο Ελασσονίτης συμβολαιογράφος Γιώργος Αγοράστης

ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΕΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

«Έφυγε» από τη ζωή χθες το πρωί, σε ηλικία 90 ετών πλήρης ημερών, ο Ελασσονίτης «απόμαχος» συμβολαιογράφος Γεώργιος Αθ. Αγοράστης, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια.
Ο γνωστός συνταξιούχος συμβολαιογράφος της Ελασσόνας, Σαμαριναίος στην καταγωγή, ένας ακόμη από την …«παλαιά φρουρά» της πόλης που φεύγει, έως και πριν λίγο καιρό ήταν αειθαλής και όρθιος, παρά την ηλικία του, και συνήθιζε να πίνει τον καφέ του στην κεντρική πλατεία, μαθαίνοντας τα νέα της περιοχής και διαβάζοντας τον τοπικό τύπο.
Αφήνει πίσω του την σύζυγο του Ελένη Παγώνη – Αγοράστη και την θυγατέρα του εκπαιδευτικό – φιλόλογο – ιστορικό τέχνης Πηνελόπη Αγοράστη – Χέβα(παντρεμένη με τον ιατρό – θωρακοχειρούργο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Θανάση Χέβα), ενώ ευτύχησε να καμαρώσει τον εγγονό του Λουκά.
Ο Γιώργος Αγοράστης ήταν επιτυχημένος επιστήμων και χειρίστηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέπεια εκατοντάδες υποθέσεις πελατών του. Αγαπητός στην τοπική κοινωνία, διακρινόταν για το ήθος του, άτομο χαμηλών τόνων, ευγενής και μειλίχιος, ανθρώπινος και διακριτικός, άτομο με ευαισθησίες, ιδιαίτερα καλλιεργημένος και διαβασμένος, οξυδερκής, πνευματώδης, με καθαρή σκέψη και άποψη, φίλος των τεχνών και του πολιτισμού και βέβαια της τοπικής ιστορίας και παράδοσης, αλλά και άτομο με χιούμορ, φίλος της καλής παρέας και των συζητήσεων. Έχαιρε εκτίμησης από την τοπική κοινωνία και την τοπική Εκκλησία, ενώ συχνά παρακολουθούσε ποιοτικές εκδηλώσεις που γινόταν στην περιοχή, δίνοντας το «παρών» στο ακροατήριο.
Ανάμεσα στα άλλα, στις 20 Δεκεμβρίου του 2012, ο Γιώργος Αγοράστης ήταν ένας από αυτούς που βρέθηκαν στο «πανελ» της ιδιαίτερης εκδήλωσης αλληλεγγύης(με τη συνεργασία της Ι.Μ. Ελασσώνος, του Δικτύου «Περραιβία» και του «Πολιτιστικού Προξενείου»), όπου παρουσιάστηκε ο καλαίσθητος τόμος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, «καταθέτοντας» με τη σειρά του, συγκινημένος, μνήμες και εικόνες της παλαιάς Ελασσόνας και της εκκλησίας.
Να σημειωθεί ότι ο 90χρονος Ελασσονίτης πέθανε μόλις 3 μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού του πρ. βουλευτή και πρ. δημάρχου Ελασσόνας Βασίλη Αγοράστη.
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα Τετάρτη 15 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

[wpg_thumb]

Add Comment