Διάκριση σε πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στους Περιφερειακούς Αγώνες του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής που έγινε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στην πόλη της Λάρισας πήρε μέρος το 3ο  Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, ανάμεσα σε περίπου 30 σχολεία που ανταποκρίθηκαν στον διαγωνισμό. Η κατασκευή που παρουσίασαν ήταν μια θεριζοαλωνιστική μηχανή με προσομοίωση ταχυτήτων (1η, όπισθεν, νεκρά), προσομοίωση γκαζιού, ηχητικό φρένο καθώς και animation και παιχνίδι σε γλώσσα προγραμματισμού scratch .
Η κατάκτηση της 2ης θέσης δίνει την πρόκριση στο σχολείο μας να συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Παλλήνη το Σάββατο 28 Μαρτίου
Ο διαγωνισμός υλοποιείται  με πρωτοβουλία της WROHELLAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής. Κεντρικό θέμα του διαγωνισμού είναι « Η  δική μου πόλη».
Η ομάδα των παιδιών αποτελείται από τους μαθητές Ρωμυλία Τσιμπόλη, Γρηγόρη Τσιτσάνη, Κωνσταντίνο Τσανούλα, Ζαχαρία Σεμερτζίδη, Φρειδερίκο Σκρέτα, Μιλτιάδη Πλιάτσικα με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον πληροφορικό του σχολείου κ. Καρακασίδη Παναγιώτη.
Η Διευθύντρια του σχολείου
Αλεξίου Λαμπρινή

Add Comment