Χιονογιορτή του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας και κοπή πίτας στον Όλυμπο

hionogiorti6

Με μια όμορφη χιονογιορτή, με πολύ ενθουσιασμό και χαρά ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων του Φυτωρίου Χιονοδρομίας 2015 του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας στον Όλυμπο, το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου.

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διήμερη εξόρμηση στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ. για τα παιδιά και τους γονείς με διανυκτέρευση στη Λέσχη Αξιωματικών του Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

Το Σάββατο οι εκπαιδευτές της χιονοδρομίας μίλησαν στους μικρούς χιονοδρόμους για το πολύ σημαντικό θέμα της ασφάλειας στο βουνό και τα παιδιά κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους από τη φετινή εμπειρία τους στο σκι με λέξεις και σκίτσα.

Στη συνέχεια τα παιδιά πήραν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια στο καταφύγιο, δίπλα στο τζάκι. Οι τρεις ομάδες (οι Χοντροί Αϊ-Βασίληδες, οι τρελοί πιγκουίνοι και οι 300 του Περικλή) επιδόθηκαν στα παιχνίδια με εξυπνάδα, σπιρτάδα, χιούμορ και διασκέδασαν με την ψυχή τους!

[wpg_thumb]

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με προθέρμανση και ένα παιχνίδι σκυταλοδρομίας στο χιόνι , όπου τα παιδιά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους επιδεικνύοντας την επιδεξιότητα τους στο «ψαροκόκκαλο», την κλιμακωτή ανάβαση και την κατάβαση με στροφές ανάμεσα από κώνους. Ομαδικό πνεύμα, αλλά και ανταγωνισμός. Οι ομάδες ήταν τρεις (Αήττητοι, Χιονοθύελλα, Ομίχλη) και νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Αήττητων!

Ακολούθησαν οι Συλλογικοί Αγώνες του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας με κατάβαση ανάμεσα από πόρτες.
Εκεί τα παιδιά έδειξαν πραγματικά πολύ θέληση για να πετύχουν έναν καλό χρόνο. Επιτυχίες, νίκες, ενθουσιασμός, απογοητεύσεις -όπως σε κάθε αγώνα- και τα παιδιά είχαν μια μικρή καλή γεύση από αγώνες. Το σημαντικό, βέβαια, ήταν πως συμμετείχαν και χάρηκαν την όλη διαδικασία.

Σειρά είχαν οι απονομές των μεταλλίων, των επάθλων και των αναμνηστικών διπλωμάτων. Όμορφες στιγμές και μια υπόσχεση αναδύθηκε από την όλη συγκίνηση πως θα ακολουθήσουν σημαντικές στιγμές για τον Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας στη Χιονοδρομία!

Η χιονογιορτή ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας. Ο τυχερός της πίτας του φυτωρίου κέρδισε ένα ζευγάρι καινούρια πέδιλα σκι και ο τυχερός της πίτας των ενηλίκων κέρδισε μια δωρεάν συμμετοχή σε εκδρομή του Συλλόγου.

Παραστάτης στην όλη προσπάθεια του Συλλόγου στάθηκε ο Διοικητής του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. Νικόλαος Γκουτζουρέλας αλλά και όλα τα στελέχη του Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδρομή του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας θα είναι στο Σέλι την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

Το φυτώριο θα έχει την ευκαιρία να πάρει μέρος στην εκπαίδευση και να συμμετέχει στη Χιονογιορτή του φυτωρίου του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης.

Σημείο αναχώρησης: Κεντρική πλατεία Ελασσόνας, Οικονόμου 1, από τα γραφεία του Συλλόγου

Κόστος εκδρομής (μόνο μετακίνηση): 15 euro

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.47.28.071

Add Comment