190 νέοι φοιτητές στην Ελασσόνα, σε ΑΕΙ – ΤΕΙ!

Του Γιάννη Μουκίδη

Τέρμα στην αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων(…και των οικογενειών τους) για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας έβαλαν τα αποτελέσματα των εφετινών Πανελλαδικών και οι βάσεις των σχολών, που ανακοινώθηκαν χθες.
Από μια πρώτη «ακτινοσκόπηση», προκύπτει ότι για μια ακόμη χρονιά, η επαρχία Ελασσόνας διατήρησε υψηλά ποσοστά επιτυχίας, διατηρώντας ταυτόχρονα την παράδοση των τελευταίων ετών. 190 συνολικά είναι οι νέοι φοιτητές, που προέρχονται από τα Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας, αριθμός μάλλον υπολογίσιμος και καθόλου ευκαταφρόνητος(…πέρυσι ήταν 170 οι νεοεισαχθέντες).
Ενδεικτικά, να αναφέρουμε τις επιτυχίες ανά Λύκειο, με το 90%:
Στο 1ο Λύκειο Ελασσόνας 38 επιτυχόντες(26 ΑΕΙ – 12 ΤΕΙ), στο 2ο Λύκειο Ελασσόνας 45 επιτυχόντες(35 ΑΕΙ – 10 ΤΕΙ), ενώ η υπάρχουσα εικόνα για τα περιφερειακά Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας(…περισσότερες επιτυχίες από πέρυσι) είναι:
Τσαριτσάνη 22 επιτυχόντες, Δομένικο 19, Καλλιθέα 17, Κρανέα 10, Λιβάδι 6, Βερδικούσια 5.
Αρκετοί υποψήφιοι που τα είχαν πάει καλά με τις βαθμολογίες των μαθημάτων τους μπήκαν σε σχολές που τους «εξασφαλίζουν» ένα μάλλον πιο σίγουρο μέλλον, «αδιαφορώντας» για τις παραδοσιακά μεγάλες σχολές, «φροντίζοντας» για αυτό από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους.
Πάντως, από ενωρίς το πρωί, οι υποψήφιοι χρησιμοποίησαν τη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, μαθαίνοντας «από πρώτο χέρι» τη σχολή που εισάγονται, πριν ακόμη αυτά τοιχοκολληθούν στα Λύκεια της πόλης και όλης της επαρχίας Ελασσόνας.

Add Comment