Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας

αποκριάτικη φωτια

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου έως την Καθαρά Δευτέρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ
ΩΡΑ: 12.00 π.μ.-16:00 μ.μ.

«ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ» Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.
«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ» οι μικροί δημότες μας θα ζωγραφίσουν σε ομάδες τον δικό τους χαρταετό. Τους χαρταετούς θα διαθέσει δωρεάν ο Δήμος Ελασσόνας και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες δημιουργίες.

Β)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΩΡΑ:19 :00μ.μ.
«ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» της περιοχής Ελασσόνας, Κοζάνης, Κορίνθου από το Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων, το Κέντρο Τέχνης και Λόγου, τον Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας Κορινθίας «ΘΥΑΜΙΣ»
Επιμέλεια εκδήλωσης: Δρ. Κώστας Σαχινίδης

Γ) ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ
ΩΡΑ: 20:00 μ.μ.
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς από τον πολιτιστικό σύλλογο Καλλιθέας με παραδοσιακή ή μουσική. Γλέντι, χορό για όλους.

Δ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΕΑΣ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 20:00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Κρανέας, Λιβαδίου, Καρυάς και Σαρανταπόρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 11:30 π.μ.

Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ
«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Παραδοσιακά κούλουμα με δωρεάν φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και πολύ κέφι και χορό με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ»

Β)«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορτάσουν παράλληλα και οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Add Comment