Βασίλης Βαρνάς για τα τέλη ύδρευσης: Χρειαζόμαστε ένα δίκαιο τιμολόγιο πολλών ταχυτήτων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΝΑΣ

Με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας για τα τέλη ύδρευσης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Βαρνάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Η δημοτική αρχή Ελασσόνας πανηγυρίζει για το αυτονόητο. Για το ότι δηλαδή αποφάσισε να μην πληρώνουν οι δημότες – σε μία εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία – ένα ειδικό τέλος το οποίο εκνόμως τους χρέωνε η ΔΕΥΑ Ελασσόνας.
Πέραν τούτου όμως, καθίσταται άμεση ανάγκη η εξειδίκευση του τιμολογίου ανά περιοχή, αφού αποτελεί κοινή ομολογία πως σε έναν εξαιρετικά ιδιόρρυθμο μορφολογικά δήμο, όπως αυτός της επαρχίας Ελασσόνας, συνιστά κατάφωρη αδικία η οριζόντια τιμολόγηση στην ύδρευση.
Και τούτο, διότι είναι πασίδηλο πως το κόστος του νερού έχει τεράστιες διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή. Αποτελεί λοιπόν αδήριτη ανάγκη για τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας, η άμεση επανεξέταση του συγκεκριμένου ζητήματος και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δύο – τριών μηνών, να παρουσιαστούν στο δημοτικό συμβούλιο τα στοιχεία αλλά και η σχετική υπηρεσιακή – τεκμηριωμένη εισήγηση, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκαιο τιμολόγιο πολλών ταχυτήτων, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής του δήμου.
Είναι κρίμα να ομολογούμε την αδικία και να κρυβόμαστε πίσω από δήθεν υπηρεσιακές αδυναμίες, για να την αποκαταστήσουμε.

Add Comment