Εξόρμηση στον Όλυμπο για τους μικρούς του Χιονοδρομικού Συλλόγου Ελασσόνας

xos elassonas_html_m2e4de0f2

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ο Όλυμπος υποδέχτηκε τους μικρούς και μεγάλους χιονοδρόμους του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας με μια υπέροχη μέρα. Ηλιοφάνεια, φιλική θερμοκρασία και το χιόνι αρκετό.
Το λεωφορείο με τα παιδιά, τους γονείς και άλλους λάτρεις του σκι και του βουνού ξεκίνησε νωρίς το πρωί για τον Όλυμπο, για το χιονοδρομικό κέντρο Βρυσοπούλες. Η διαδρομή, αν μη τι άλλο, μαγευτική. Συναντήσαμε στον δρόμο μας και τα άγρια άλογα του Ολύμπου.
Στην είσοδο του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. μας υποδέχθηκε ο διοικητής του στρατοπέδου Γκουτζουρέλας Νικόλαος, στον οποίο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθειά του δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των παιδιών και να έρθει σε πέρας όλη η αποστολή του Συλλόγου.
Χωρίς επιβάρυνση η αποστολή ξεκίνησε για τη βάση του αναβατήρα και σ’ αυτό το σημείο φάνηκε η καλή φυσική κατάσταση των παιδιών. Ήταν και μια ιδανική προθέρμανση για την προπόνηση που ακολούθησε.
Η μέρα κύλησε όμορφα. Τα παιδιά γλίστρησαν αρκετά, προχώρησαν και βελτίωσαν την τεχνική τους. Οι προπονητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη διδασκαλία και ψυχαγωγία των παιδιών.
Μέχρι στιγμής με τις εκδρομές του Φυτωρίου Χιονοδρομίας τα παιδιά γνώρισαν τρία βουνά, το Βέρμιο (Χ.Κ. Σελίου), την Πίνδο (Χ.Κ. Βασιλίτσας) και τον Όλυμπο (Χ.Κ. Βρυσοπούλες). Όλες αυτές οι διαφορετικές συνθήκες, από την ποιότητα του χιονιού, τις διαφορετικές πίστες, τον καιρό μέχρι τα βουνά με την ιδιαίτερη δικιά τους μορφολογία έδωσαν πολυποίκιλα ερεθίσματα στα παιδιά και βοήθησαν στην πιο γρήγορη εξέλιξή τους στη Χιονοδρομία.
[wpg_thumb]
Μετά την εκπαίδευση όλη η αποστολή του Συλλόγου συγκεντρώθηκε στη λέσχη αξιωματικών του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. και απόλαυσε ένα πλήρες γεύμα.
Η συγκεκριμένη μέρα ήταν κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο μάθημα Χιονοδρομίας. Ήταν μια μέρα γνωριμίας για τα περισσότερα παιδιά με το βουνό του τόπου μας, ένα βουνό ξεχωριστό, τόσο κοντινό και τόσο δικό μας. Ο συνδυασμός πεζοπορίας και εκπαίδευσης σκι έκανε το μάθημα ακόμη πιο ιδιαίτερο (κάποια στιγμή για την ιστορία θα γίνει αναφορά και στο πρώτο Φυτώριο Χιονοδρομίας του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας πως με πολύ πιο δύσκολες συνθήκες έφτανε ως τη βάση του δεύτερου αναβατήρα στα 2100μ.).
Στην επιτυχία της εξόρμησης συνέβαλλαν τα στελέχη και το προσωπικό του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. Τους ευχαριστούμε θερμά!
Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων στην οποία ανήκει το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. διοργανώνουν το 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι και τον 4ο Διεθνή Olympus Ski Mountaineering Race. Τα παιδιά του Φυτωρίου θα παραβρεθούν στους αγώνες για να θαυμάσουν από κοντά τους αθλητές που θα πάρουν μέρος.
Σας προσκαλούμε όλους να παρακουλουθήσετε από κοντά τον πιο σημαντικό Αγώνα Ορειβατικού Σκι της χώρας μας.
Για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά τους συγκεκριμένους αγώνες, ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας διοργανώνει εκδρομή με λεωφορείο.
Ώρα αναχώρησης: 07:00
Σημείο αναχώρησης: κεντρική πλατεία Ελασσόνας (από τα γραφεία του Συλλόγου)
Τιμή συμμετοχής: 5 euro
Δηλώσεις συμμετοχής ως Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974-72.80.71

Add Comment