Ντύθηκε στα λευκά η Επαρχία Ελασσόνας – Το χιόνι του Φλεβάρη

Του Γιάννη Μουκίδη

ΧΙΟΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΦΕΒ 2015 (1)

Στα λευκά ντύθηκε ξανά η πόλη και η περιοχή της Ελασσόνας, η μάλλον… «χώθηκε» στα χιόνια, στις 9 του Φλεβάρη, και ευκαιρία για τον κόσμο να ξαναθυμηθεί τη γνωστή παροιμία για τις καιρικές συνθήκες αυτού του μήνα, που τονίζει με νόημα «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει, κι άμα πει και θυμώσει μέσα στα χιόνια θα μας χώσει…!».
Η χθεσινή χιονόπτωση δεν ξάφνιασε τους Ελασσονίτες, και ήταν αναμενόμενη, αφού είχε φροντίσει να τους προϊδεάσει για τα καιρικά φαινόμενα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πυκνό χιόνι στην πόλη της Ελασσόνας και στη γύρω περιοχή, με τα γύρω δάση να θυμίζουν κάτι …από Ελβετία. Η ένταση των φαινομένων μειώθηκε τις απογευματινές ώρες, αλλά με το φόβο για παγετό τις νυχτερινές ώρες, αφού η θερμοκρασία αργά το βράδυ είχε πάρει την κατιούσα.
[wpg_thumb]
Τα μηχανήματα εκχιονισμού και το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας έδιναν το δικό τους αγώνα, μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, για να κρατήσουν ανοιχτούς τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους. Η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών ήταν σαφώς περιορισμένη. «Παγωμένη» και η κίνηση στην αγορά της πόλης. Αρκετό χιόνι έπεσε σε Λιβάδι, Βερδικούσια, Κρανιά, Καρυά, Σαραντάπορο, όπου η προσπελασιμότητα πεζοδρομίων και δρόμων ήταν δύσκολη και επικίνδυνη για τυχόν ατυχήματα.
Οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν χθες μεταξύ -7(ξημερώματα Δευτέρας) έως και 0 – -4 βαθμούς Κελσίου(στο μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής ημέρας).
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους Ελασσόνας – Λάρισας(μέσω Μελούνας), Ελασσόνας – Κατερίνης, Ελασσόνας – Δεσκάτης, Ελασσόνας – Κοζάνης, αφού αναμενόταν παγετός τις νυχτερινές ώρες.

Add Comment