Παρουσίασε τις δράσεις του  σε φορείς της περιοχής

Μια θαυμάσια Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στις 19 Αυγούστου 2011  στο Δημαρχείο του Δήμου Πύλης ,  με πρωτοβουλία  εθελοντικών φορέων της περιοχής , οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία της δικτύωσής τους  και της δημιουργίας ενός Δικτύου των Μαζικών Φορέων της περιοχής, δηλ. ενός δευτεροβάθμιου οργάνου .


Στην Ημερίδα αυτή το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που προσκλήθηκε από τους Διοργανωτές , εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του κ. Κων. Σκριάπα, προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του και τις καλές του πρακτικές. Σημειώνεται ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,  χαίρει της μεγάλης εκτίμησης όλων των φορέων και παραγόντων της περιοχής του Δήμου Πύλης,οι οποίοι αναζητούν τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων όλων των φορέων που δρουν στην περιοχή.
Στην αναλυτική του εισήγηση με θέμα: «Η Δικτύωση, ο ρόλος και η συμβολή των ΜΚΟ στη Βιώσιμη Ανάπτυξη-To Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής»,ο πρόεδρος του Δικτύου παρουσίασε  όλη τη φιλοσοφία της συνένωσης των δυνάμεων των Εθελοντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών  ,μέσα από τη δημιουργία Δικτύων , προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα πάνω σε θέματα Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος ,Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Οικονομίας , να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας περιοχής .
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει ένα Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων  ,πάνω στα μείζονα θέματα που απασχολούν τις τοπικές -και όχι μόνο- Κοινωνίες ,έτσι ώστε να δημιουργούνται όλες εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες μπορούν να αναδείξουν την ιστορία ,τον πλούτο και τα δυνατά σημεία μιας περιοχής ,έτσι ώστε αυτός να μετατραπεί προοδευτικά σε έναν τόπο προορισμού και να συμβάλει προοδευτικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Το επιτυχές μοντέλο του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (με 70 συλλόγους εκ των οποίων οι 18 της διασποράς), αποδεικνύει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες πηγάζουν από τον ευγενή πόθο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, σε όλα τα επίπεδα ,επιφέρουν θετικότατα αποτελέσματα.
Η συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και η δυναμική διεκδίκηση για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τόπου(των φυσικών και ανθρώπινων πόρων της κοινωνικής οικονομίας, της αλληλεγγύης και των πολιτιστικών αγαθών) είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη.
Οι Εθελοντικές Οργανώσεις δεν πρέπει να παρακολουθούν εμβρόντητες το μέλλον ,αλλά να το διαμορφώνουν .
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» καλείται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος ,προκειμένου να παρουσιάσει τις δράσεις του και την τεχνογνωσία του .
Για τον λόγο αυτό συμμετείχε σε ειδικές Ημερίδες στην Καρδίτσα ,στον Αλμυρό ,στο Τυμπάκι του Ν. Ηρακλείου Κρήτης ,στον Δήμο Τεμπών ,στην Αθήνα αλλά  και σε πολλές επιτροπές Κοινωνικής Διαβούλευσης.
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα παραμείνει στο πλευρό των Εθελοντικών Οργανώσεων του Δήμου Πύλης  ,ως επιστημονικός σύμβουλος .
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης Κ.Κουφογάζος,που προλόγισε την συνάντηση,ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ.Παναγιώτου,οι αντιδήμαρχοι Ι.Κουτσονάσιος,Α.Πλαβός,Ι.Σουφλιάς,Ν.Τόλιας,οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ.Μαγκούτης.Π.Λέφας.Φ.Θέος,Β.Μπουροκώστα,Κ.Δούλαλας,Κ.Μπουζιώκας, η δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων Π.Βράντζα,ο πρόεδρος νέων Δ.Ε.Αιθήκων ο οποίος ήταν ο συντονιστής της συνάντησης, πρόεδροι και μέλη Τ.Σ.,πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Θέματα #Δήμος Πύλης #Δίκτυο Περραιβία