Από το ΚΕΟΑΧ Ολύμπου τα «έψαλαν» στην Ελασσόνα

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΕΟΑΧ ΚΑΛΑΝΤΑ 2 [8]

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά εφέτος, αφού το έθιμο …«καλά κρατεί» εδώ και αρκετά χρόνια για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων, το γνωστό ως Κ.Ε.Ο.Α.Χ., που εδρεύει στις «Βρυσοπούλες» του Ολύμπου. Πρόκειται για τα καθιερωμένα κάλαντα, στις αρχές της Ελασσόνας. Οπλίτες – καταδρομείς που αυτή την εποχή εκπαιδεύονται στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ., φορώντας τις εντυπωσιακές τους στολές, βρέθηκαν για λίγες ώρες …από τα ψηλά του Ολύμπου στα χαμηλά της Ελασσόνας, τηρώντας το έθιμο των ημερών.
Τις επισκέψεις τις καταχάρηκαν τόσο οι ίδιοι οι επισκέπτες – οπλίτες(…πολλοί απ΄ αυτούς από διάφορες περιοχές της χώρας) αλλά και οι «οικοδεσπότες» τους, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου.
Το Κ.Ε.Ο.Α.Χ., οι πρωτοβουλίες του και το έργο που επιτελεί εκεί ψηλά στον Όλυμπο στηρίζονται από τις τοπικές αρχές, τον Δήμο Ελασσόνας, τους φορείς της περιοχής και βέβαια από την Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος. Με ό,τι καλό βγάζει αυτή η συνεργασία και ό,τι αυτό σημαίνει για τον μυθικό Όλυμπο και το Χιονοδρομικό Κέντρο, που βρίσκεται στις «Βρυσοπούλες».

[wpg_thumb]

Add Comment