Μητροπολίτης Χαρίτων: «Οι προσωπικές επιλογές του καθενός δείχνουν το δρόμο του 2015»

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Οι προσωπικές επιλογές του καθενός δείχνουν το δρόμο του Νέου Έτους, που φέρνει σε όλους προσδοκίες και ελπίδα!». Αυτά υπογράμμισε με νόημα, ανάμεσα στα άλλα, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στην καθιερωμένη επίσημη και λαμπρή πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.
Να σημειωθεί πως μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και περισυλλογής τελέσθηκε και μνημόσυνο για τον κοιμηθέντα τον περασμένο Μάϊο μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο, αφού …την 1η του Έτους ο κοιμηθείς ιεράρχης είχε τα ονομαστήρια του.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο ιερέας π. Χρήστος Γεροφάκας, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Θεόφιλος Καραγκούνης και π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Γεώργ. Σαπουνάς, ενώ τις παρακολούθησαν οι αρχές και πολύς κόσμος.
Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έστειλε το δικά του επίκαιρα μηνύματα: «Οι προσωπικές επιλογές του καθενός μας δείχνουν το δρόμο του Νέου Έτους, που φέρνει σε όλους προσδοκίες και ελπίδα! Οι προσωπικές επιλογές είναι το «κλειδί» για το πώς θα πορευτεί το Νέο Έτος. Στη δύσκολη περίοδο που βιώνει ο κόσμος, η έλευση του ας φέρει και αισιοδοξία. Με αγάπη, με κατανόηση, με ταπείνωση, με σύμπνοια, με αλληλεγγύη, με πίστη στο Θεό, κάνοντας τις σωστές επιλογές, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη και το 2015 να είναι ελπιδοφόρο, δημιουργικό, αποδοτικό για όλους».
Λίγο πριν, ο κ. Χαρίτων, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού – αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο και τους ιερείς, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Μητροπολιτικού Ναού, τηρώντας το έθιμο.
Μετά την Δοξολογία, άνοιξαν οι πόρτες στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και τηρώντας το έθιμο του προκατόχου του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, ο κ. Χαρίτων δέχθηκε ευχές για το Νέο Έτος από τις αρχές και τον κόσμο.
[wpg_thumb]
Στις εφετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας, Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Ανέστ. Σερετίδης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελασσόνας κ. Αναστ. Γκατζιούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Ιωάν. Νάνος, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, αξιωματικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας, διευθυντές υπηρεσιών, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος που κατέκλυσε και φέτος την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, παρά τον χιονιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Τα δικά του μηνύματα έστειλε και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, που στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, ανάμεσα στα άλλα, υπογραμμίζει: «Το 2015 θα αποτελέσει αναμφισβήτητα ένα έτος σταθμό στην πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου. Καλούμαστε και εμείς να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για τον Δήμο Ελασσόνας, έχοντας ως πρώτο μέλημα την προστασία των αδύναμων πολιτών από τη μία, και την αναπτυξιακή πνοή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας από την άλλη. Για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρειάζεται σύνεση, ευρύτερη συνεννόηση και περιβάλλον συναινετικό. Αυτή ακριβώς είναι και η ευχή μου για το 2015: να πρυτανεύσει η λογική και οι δυνάμεις εκείνες που θα κινηθούν με άξονα την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση. Άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά».

Add Comment