Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Ελασσόνας για τα προβλήματα στα σχολεία

Ευαγγέλου: Επιτακτική ανάγκη για ένα ακόμη σχολείο

Σύσκεψη για τα σχολεία (2)

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του χώρου της εκπαίδευσης, διευθυντών και εκπαιδευτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών και λυκείων ολόκληρης της επαρχίας Ελασσόνας, μελών της ΕΛΜΕ , του ΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, παρουσία των κκ. Αγορίτσα και Παπαδοπουλου, εκπροσώπων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ελασσόνας υπό την προεδρεία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η χαρτογράφηση των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της επαρχίας Ελασσόνας και πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα που απορρέουν από την ύπαρξη ενός και μόνο Γυμνασίου στην πόλη της Ελασσόνας, το οποίο και πρέπει να αποσυμφορηθεί, καθώς και το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών από τα χωριά προς την πόλη της Ελασσόνας.

[wpg_thumb]

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Ευαγγέλου δήλωσε:

«Συγκαλέσαμε σήμερα μια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του χώρου της εκπαίδευσης. Η επαρχία Ελασσόνας αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το κτιριακό, το χωροταξιακό και τις μετακινήσεις των μαθητών.

Στο Γυμνάσιο Ελασσόνας έχουν συγκεντρωθεί περίπου 400 μαθητές, ένας αριθμός ο οποίος το καθιστά ως ένα από τα μεγαλύτερα ολόκληρου του νομού, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να δημιουργήσουμε άμεσα τις συνθήκες αποσυμφόρησης.

Επίσης είναι ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι οι Λυκειακές τάξεις στο σχολείο της Καλλιθέας, καθώς είναι ανάγκη να σταματήσουν οι μετακινήσεις των μαθητών, κάτι που συμβαίνει και στην Τσαριτσάνη.

Αυτή τη στιγμή και μετά τις τελευταίες αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης η επαρχία της Ελασσόνας αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την ομαλή εκπαιδευτική πορεία.

Στόχος μας είναι να ανοίξουμε μια ακόμη σχολική μονάδα στην πόλη της Ελασσόνας, να στηρίξουμε τα Περιφερειακά σχολεία της επαρχίας, και οργανωμένα, με τις κατάλληλες προτάσεις και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας».

Add Comment