Συνάντηση νέων αγροτών στην Ελασσόνα

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο της πόλης.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες οργάνωσης των Νέων Αγροτών στην περιοχή Ελασσόνας, που της απηύθυνε ο κτηνοτρόφος κ. Τηλέμαχος Γκουλέτσας, και οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με Νέους Αγρότες (γεωργούς, κτηνοτρόφους, δασοπόνους, μελισσοκόμους) την Τετάρτη, 31 Αυγ 2011, στις 10.00 (πρωί) στην αίθουσα του δημαρχείου Ελασσόνας, με κύριο θέμα «Κοινή Γεωργική Πολιτική & Πολυαπασχόληση».
Η συνάντηση γίνεται 9 μόλις ημέρες πριν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο έχει θέμα: Πολυαπασχόληση και Αγροτικός Τομέας, και θα γίνει στο χωριό Μεστά της μαστιχωπαραγωγού νότιας Χίου, 9-11 Σεπ 2011.
Η Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ μετά το 2013 έχει εγκριθεί όσον αφορά το αντικείμενό της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 23-6-2011 και περιλαμβάνει 4 μόνο περιπτώσεις χρηματοδότησης.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Commission για τα δημοσιονομικά της ΚΓΠ (πόσα λεφτά δηλαδή θα δοθούν και πώς) ανακοινώθηκε στις 29-6-2011 και είναι σε διαβούλευση, που πιθανόν θα πάρει ένα 6μηνό ακόμη.
Είναι ανοικτό στην Ελλάδα το αντικείμενο των αγροτικών επαγγελμάτων, όπως όλοι καταλάβαμε από την περιπέτεια με τα Φωτοβολταϊκά και όπως συμβαίνει με την υποκλοπή του Αγροτουρισμού.
Απαιτείται να προσδιορισθεί με νέα κριτήρια ο όρος «ΕΝΕΡΓΟΣ» αγρότης που για πρώτη φορά αναφέρεται στα κείμενα της ΕΕ. Το μη αποδεκτό «υβρίδιο» αγρότη με καθορισμό του επαγγελματία αγρότη από το ύψος του εισοδήματός του (35%) είναι πρωτοφανές και μοναδικό.
Η πρωτοφανής έλλειψη υποστήριξης (έρευνα, επιχειρηματικότητα, κατάρτιση, εκπαίδευση, επιμελητήριο κλπ), η μη καταξίωση των αγροτικών επαγγελμάτων και ο αποκλεισμός των Νέων Αγροτών από τους σχεδιασμούς για το μέλλον τους είναι πολύ σημαντικά θέματα.
Οι Νέοι Αγρότες, ταυτόχρονα με όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, έχουν επιπλέον να ασχοληθούν με την επιλογή του τομέα του επαγγέλματός τους, την εξεύρεση & επιλογή συντρόφου, το στήσιμο της οικογενείας τους (σπίτι, γάμος, παιδιά, ανατροφή & εκπαίδευση παιδιών κλπ) και την σταθεροποίηση της αγροτικής εκμετάλλευσής τους.
Τους Νέους Αγρότες ενδιαφέρουν όλα τα αγροτικά θέματα, αλλά ιδιαιτέρως τους απασχολεί το αγροτικό επαγγελματικό τους μέλλον και το μέλλον της αγροτικής κοινωνίας, διότι θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον.
Την Τετάρτη, 31-8-2011, στις 10.00, στο Δημαρχείο Ελασσόνας η ΕΝΑ Λάρισας περιμένει όλες τις Νέες και Νέους Αγρότες και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Πληροφορίες: Γρηγόρης Τζιότζιος-6945884133, Δημήτρης Μπαζάνης-6978314475, Τηλέμαχος Γκουλέτσας-6977411945.

Add Comment