«Δέντρο των Ευχών» και Γιορτή αγάπης από τη Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας

Λαογραφική Αρχαιολογική (2)

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, πιστή στο Χριστουγεννιάτικο ραντεβού της με τα παιδιά, ετοιμάζει 2 εκδηλώσεις αφιερωμένες σ’ αυτά. Συγκεκριμένα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 4.00 το απόγευμα, στολίζουμε το «Δέντρο των Ευχών» στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας. Μια μοναδική πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 3 χρόνια και ενθουσιάζει τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά των εικαστικών τμημάτων της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, ετοίμασαν μοναδικές κατασκευές που θα τις τοποθετήσουν στο «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών» που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία, με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.
Στη συνέχεια όλα τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος στο εικαστικό εργαστήριο που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία από την υπεύθυνη εικαστικό της Λ.Α.Ε.Ε. και με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας.

ΤΡΙΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 το απόγευμα πραγματοποιείται η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης και Αλληλεγγύης στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη».
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης και Αλληλεγγύης

[wpg_thumb]

ΤΡΙΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ»
ΩΡΑ: 8.00 μ.μ.

«… στου Ολύμπου την αυλή, Θάματα και Καρκαντσέλια»
Αφήγηση Παραμυθιών με μουσική, κάλαντα, ευχές και παινέματα
Του Χριστού χριστόψωμα
τα φώτα τηγανίτες

τα παραμύθια γέμισαν
το νου και την καρδιά μας

καλικαντζάροι φτάσανε 
να φάνε τα φαγιά μας

μα οι τηγανίτες κύλησαν 
να βρουν την αφεντιά μας.

Παραδόσεις για τα καρκατζέλια, τρυφερά παραμύθια αγάπης και κάλαντα , ευχές και παινέματα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
Καλικάντζαροι και μικρά ξωτικά ανατρέπουν τις ζωές των ανθρώπων, κάνουν ένα σωρό σκανταλιές, μα κάνουν και καλοσύνες. Εκπλήξεις, ανατροπές, παιχνίδια, ξεγελάσματα κι ένα σωρό γλυκίσματα πλέκονται και ξεπλέκονται μέσα στα παραμύθια μαζί με μουσικές και κάλαντα.
Ιστορίες της προφορικής παράδοσης που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές με ήρωες πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά. Οι αφηγήσεις γίνονται με τρόπο άμεσο και παραστατικό, εμπλέκοντας το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της επικοινωνίας με το κοινό.
Την επιμέλεια των παραμυθιών την έχει η Ανθή Θάνου που μαζί με τον μουσικό Αλέξανδρο Μακρή, τα παιδιά των τμημάτων της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας και τους μουσικούς μας, θα μας μαγέψουν και θα μας ταξιδέψουν.
Η εκδήλωση εκτός από ψυχαγωγική, είναι και μια εκδήλωση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ προς συνανθρώπους μας (όπως κάνουμε κάθε χρόνο) και αφού τις προηγούμενες χρονιές ενισχύσαμε το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης και το Ορφανοτροφείο Βόλου, φέτος τα έσοδα της εκδήλωσης (είσοδος 3,00 €) θα πάνε στο «ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ – Η ΦΛΟΓΑ».
Ελάτε όλοι την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης και Αλληλεγγύης της ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ που είναι υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας και την υποστήριξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.».

Add Comment