Πανσέληνος και …νόστιμες πίτες στην Τσαριτσάνη!

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ 6η «ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ»

Του Γιάννη Μουκίδη

Με απόλυτη επιτυχία, οργανωτικά και σε συμμετοχή κόσμου, στέφθηκε η 6η «Γιορτή Πίτας», που διοργάνωσε, στην κατάμεστη πλατεία της Τσαριτσάνης, ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης.
Άξιες «οικοδέσποινες» αποδείχθηκαν οι γυναίκες – μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, που για μια ακόμη χρονιά οργάνωσαν μια εξαιρετική παραδοσιακή βραδιά, που είχε από όλα, μια βραδιά που ήδη έχει γίνει καλοκαιρινός θεσμός για τα πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» του συλλόγου Γυναικών και της ιστορικής «ζωντανής» κωμόπολης.
Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεκάδες γευστικές παραδοσιακές πίτες όλων των ειδών, που ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι οι γυναίκες(…νέες και ηλικιωμένες)  της Τσαριτσάνης, αλλά και να χαρούν μια καλοκαιρινή βραδιά, υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, μια βραδιά γεμάτη «χρώματα» παράδοσης και πολύ χορό.


Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό – καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης κ. Μαίρης Μητσιμπόνα, ενώ ήδη είχαν αρχίσει να σερβίρονται και να δοκιμάζονται οι πεντανόστιμες πίτες.
Αρχικά, εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας Λάρισας, της Ένωσης Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας, του Μορφωτικού Συλλόγου Συκέας Ελασσόνας, και του «οικοδεσπότη» Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης(με χοροδιδάσκαλο τον κ. Αθαν. Ζιώγα). Τα χορευτικά παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας και καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες Τσαριτσανιώτες και επισκέπτες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία της ιστορικής κωμόπολης.
Ακολούθησε ένα αυθόρμητο δημοτικό-λαϊκό γλέντι(…που κράτησε έως τα ξημερώματα) στην πίστα – πλατεία, με τη συνοδεία της ζωντανής πολυμελούς ορχήστρας του Βασίλη Μπαλογιάννη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Τσαριτσάνης, της Ελασσόνας , απόδημοι Τσαριτσανιώτες, φίλοι της παράδοσης, κ.α.

Add Comment