Β. Βαρνάς: “Συκοφαντίες και ψεύδη όσα ισχυρίζεται ο κ. Ευαγγέλου. Να ανακαλέσει, διαφορετικά θα κληθεί να τα αποδείξει”

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΝΑΣ

Απάντηση του κ. ΒΑΡΝΑ στα όσα ισχυρίζεται ο κ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
<ΕΚΘΕΤΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο Κ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ>

Είναι τουλάχιστον λυπηρό για ένα νεοεκλεγμένο δήμαρχο να ξεκινά την θητεία του, μην μπορώντας να διαχειριστεί την κριτική που πηγάζει από τις ίδιες τις δικές του ενέργειες.
Ο κ. Ευαγγέλου μην μπορώντας να δώσει όχι πειστικές εξηγήσεις , ούτε καν μια πρόφαση για το γεγονός πως πρωτοτύπησε πανελλαδικά εισάγοντας στο δημόσιο βίο τον όρο «δώρο» από εργολάβους, αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή και πεπατημένη οδό της παραπληροφόρησης και της λάσπης στον ανεμιστήρα.
Με βαρύτατες συκοφαντίες και ψεύδη που ξεπερνούν κάθε όριο θεμιτής αντιπαράθεσης στα κοινά, ο δήμαρχος Ελασσόνας ούτε λίγο, ούτε πολύ, αφήνει να εννοηθεί πως η αντίδραση μου για το θέμα του έργου της τηλεμετρίας, πηγάζει από την πρόθεση μου να αναλάβω ο ίδιος το έργο(!). Είναι δε, τέτοιος ο πανικός του, που επιχειρεί να βάλει στο στόμα μου λόγια που δεν είπα ποτέ.
Να ενημερώσω τον κ. Ευαγγέλου ότι προσωπικά έχω να δραστηριοποιηθώ κατασκευαστικά στα όρια του πρώην δήμου Ελασσόνας για τουλάχιστον 7 χρόνια – πόσο μάλλον τώρα που είμαι δημοτικός σύμβουλος. Η δε στοχοποίηση του επαγγέλματος που επιχειρεί ο κ. Ευαγγέλου, αποδεικνύει ξεκάθαρα έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά του.
Επειδή λοιπόν ουδέποτε ανέφερα σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής πως επιθυμώ “να αναλάβω επαγγελματικά το συγκεκριμένο έργο”, καλώ τον κ Ευαγγέλου είτε να ανακαλέσει ζητώντας δημόσια συγγνώμη, είτε να αποδείξει – όταν κληθεί – τα όσα ισχυρίζεται. (παρακάτω προσκομίζεται το πρακτικό της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής για το εν λόγο θέμα )
Επί της ουσίας όμως μηδέν.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας παρά την μακροσκελή του ανακοίνωση αρνείται εντέχνως να μιλήσει για την ταμπακιέρα.
Να πει δηλαδή γιατί κόπτεται τόσο πολύ ώστε να υλοποιήσει ο πρώτος ανάδοχος το έργο, για το οποίο άπαντες έχουν αποφανθεί ότι είναι διάτρητο διότι περιέχει φωτογραφικούς και καταχρηστικούς όρους στοχεύοντας σε συγκεκριμένο ανάδοχο.
Μήπως να σας φρεσκάρουμε την μνήμη κ. Ευαγγέλου και να σας υπενθυμίσουμε πως εκτός του ότι το θέμα βρίσκεται στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, ακόμη και τα στελέχη της προηγούμενης αντιπολίτευσης του δήμου, υπό τον κ. Καραγιάννη,( η ομάδα που σας “έσπρωξε” και σας έβγαλε δήμαρχο κ. Ευαγγέλου… θυμάστε?) σας είχαν ενημερώσει από το περασμένο καλοκαίρι να μην προχωρήσετε τη σύμβαση ως έχει για τους γνωστούς λόγους.
Εξηγήστε μας επιτέλους κ Ευαγγέλου σε ποια παράγραφο του συντάγματος η σε ποιο νόμο ή θεσμικό πλαίσιο αναφέρεται πως μπορεί ο δήμαρχος να συναλλάσσεται με κάθε λογής εργολάβο και να θέτει ως κριτήριο συναλλαγής “δώρα”.
Απαντήστε κ Δήμαρχε. Γιατί ξαφνικά οι ανάδοχοι του έργου που αρχικά έδωσαν μόλις 2,5% έκπτωση σε έργο 3.000.000 ευρώ , τώρα δίνουν επιπρόσθετη έκπτωση 10% σαν “δώρο”…
Εμείς ως παράταξη, επιμένουμε στη θέση μας να εξεταστεί το συγκεκριμένο έργο, μείζονος σημασίας από μηδενική βάση, υπό διαυγή κριτήρια και μέσα από διαδικασίες που προβλέπει το κράτος δικαίου. Όχι με “δώρα”.
Αν καταλάβατε καλά κ. Ευαγγέλου, πλέον είστε αιρετός άρχοντας, και όχι επιχειρηματίας ιδιώτης που μπορεί να παζαρεύει “δώρα” με οποιονδήποτε επιθυμεί να συναλλαγεί μαζί σας.
Κλείνοντας επειδή με θράσος και αναίδεια προσπαθείτε να “πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα” για να μην απαντήσετε σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα , μιλάτε για ανθρώπους που μας έσπρωξαν προεκλογικά. Θα σας απαντήσουμε “ναι” κ. δήμαρχε .
Υπάρχουν άνθρωποι που μας “έσπρωξαν προεκλογικά”.
Είναι όλοι αυτοί οι χιλιάδες δημότες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
Αυτοί μας “έσπρωξαν” και αυτοί θα μας “σπρώχνουν” για τα επόμενα πέντε χρόνια .
Θα τιμήσουμε την ψήφο τους , υπερασπιζόμενοι μέχρι κεραίας τα συμφέροντα τους τίμια και ξεκάθαρα.
Τελειώνοντας δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι έχετε αυτοπροσδιοριστεί σαν σωτήρας του δήμου όπου θα γλυτώσετε τους πολίτες από “κακόβουλα σχέδια” όπως επικαλείστε στην επιστολή σας, θα σας συνιστούσα λοιπόν να κρατήσετε μικρό καλάθι .
Υ.Γ. για κάθε ενδιαφερόμενο είναι στη διάθεση τα πρακτικά της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής που επικαλείται ο δήμαρχος Ελασσόνας.

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%9C%CE%9C%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%9F-8%CE%A6%CE%A7?inline=true

Add Comment