Παράπονα στην Τσαριτσάνη για την καυσοξύλευση

καυσοξυλευση

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Διαβάζοντας κάποιος την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής και του δασαρχείου για κοπή-διανομή καυσόξυλων στην τ.κ. Τσαριτσάνης διαπιστώνει ότι είναι κομψή στην σύνταξη ,διατυπώνει διαδικασίες οι οποίες μάλιστα φαίνονται νόμιμες.
Είναι όμως ηθική?
Κατά την οικονομική θεωρία της σχολής του Σικάγου για τους τομείς υγείας, παιδείας ,ορυκτού πλούτου, δασικού πλούτου, κοινωνικής πρόνοιας, η πολιτεία είναι συνειδητά και ηθελημένα απούσα.
Δεν είναι γνωστό αν η νέα δημοτική αρχή ,ολόκληρο το Δ.Σ. και το δασαρχείο έχουν εντρυφήσει στην παραπάνω νεοφιλελεύθερη οικονομική κουλτούρα ή κυριάρχησε αδράνεια προθέσεων και τάσεων παλαιοτέρων εποχών που τους οδήγησε πρακτικά και ουσιαστικά στα ιδία μονοπάτια.
Η ουσία είναι ότι πράττουν με την ιδία αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο όπως θα έπραττε κάποιος ακολουθώντας τις οδηγίες της σχολής του Σικάγου.
Όποιος έχει ένα αγροτικό αυτοκίνητο η τρακτέρ ,ένα μηχάνημα κοπής ξύλων μπορεί να έχει ξύλα και μάλιστα όσα θέλει. Πουθενά πρόνοια για τον αδύναμο ,για τον ανήμπορο.
Αλλιώς αντί για ξύλα κόψε το κεφάλι σου.
Κάτι ακόμα χειρότερο , όταν φορείς της πολιτεία αντί να δημιουργούν προϋποθέσεις κοινωνικής και συλλογικής δράσης να σπρώχνουν τον λαό σε ατομικές λύσεις και στον κοινωνικό αυτοματισμό.
Όσο για τον έλεγχο που αναφέρει η ανακοίνωση προκαλεί μόνο αγανάκτηση και όχι γέλια.
Και κάτι ενθαρρυντικό.
Ψάχνοντας στο δια δίκτυο βρίσκεις ανά την Ελλάδα δήμους οι οποίοι υιοθετούν άλλες λύσεις και πρακτικές ,στην διαδικασία κοπής-διανομής καυσόξυλων με κριτήρια κοινωνικά , προστασίας τόσο του δάσους όσο και των πολιτών έχουμε μια ελπίδα να το πάρουν είδηση και οι δικοί μας , αρκεί να μην έχουν εντρυφήσει στην θεωρία της σχολής του Σικάγου αλλά πρέπει να περάσει ένα χρόνο για να το διαπιστώσουμε.
Κίνηση πολιτών

Add Comment