Χειροτονήθηκε διάκονος στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας

Η ΠΡΩΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΔΙΑΚ. 4 [7]

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και με την παρουσία δεκάδων πιστών έγινε την περασμένη Κυριακή στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βλαχογιαννίου Ελασσόνας η πρώτη χειροτονία κληρικού από τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, από τη στιγμή που ανέλαβε το «τιμόνι» της Ι.Μητρόπολης Ελασσώνος.
Πρόκειται για τον Γεώργιο Σαπουνά, που κατάγεται από το Βλαχογιάννι, και είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Λάρισας και πατέρας μίας κόρης, μόλις πέντε μηνών, που χειροτονήθηκε διάκονος και θα υπηρετήσει στη Μητρόπολη Ελασσώνος.
Απευθυνόμενος στο νέο διάκονο της Ι. Μητροπόλεως Ελασσώνος, ο σεβασμ. μητροπολίτης κ. Χαρίτων του ευχήθηκε καλή και ευλογημένη διακονία, με την προτροπή να έχει φόβο Θεού και αγάπη προς τους ανθρώπους, ώστε να υπηρετεί άοκνα στον αμπελώνα του Κυρίου.
Να σημειωθεί πως στο χορό των ιεροψαλτών λάμπρυνε και η παρουσία του πρωτοπρεσβυτέρου – καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής π. Γεωργίου Στάμου, από την Ι.Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία, έγινε και το εξάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, καθώς και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Νευροκοπίου(Εκκλησία της Βουλγαρίας) κυρού Ναθαναήλ(…εκοιμήθη στις 16 Νοεμβρίου του 2013), που διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Ι.Μ. Ελασσώνος.

[wpg_thumb]

Add Comment