Δύο συναυλίες αφιερωμένες στο Μίμη Πλέσσα στο Βόλο από το Σύλλογο Ελασσονιτών Μαγνησίας

Η συναυλία της Τετάρτης ζωντανά σε όλο τον κόσμο – Και 2η Συναυλία την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

Ανάρπαστες έγιναν μέσα σε λίγες ώρες όλες οι προσκλήσεις που κυκλοφόρησαν την περασμένη Παρασκευή 14/11 για την ονειρική μουσική παράσταση, με την οποία ο Βόλος τιμά τον πολυβραβευμένο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, και θα γίνει την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας Βόλου .

Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές ,προκειμένου να ικανοποιήσουν την τεράστια ζήτηση και την αγάπη των Βολιωτών για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη ,ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση και 2ης μουσικής παράστασης με τους ίδιους εξαιρετικούς συντελεστές ,την επόμενη ακριβώς μέρα ,δηλ. την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 21.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο ,δηλ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας .
Η Προπώληση των νέων προσκλήσεων θα αρχίσει αύριο Τρίτη 17/11 και ώρα 12.00 π.μ. στη συμβολική τιμή των 7 ευρώ και θα διατίθενται και πάλι από τον Δίαυλο (Τοπάλη 14-ΒΟΛΟΣ). για να ικανοποιηθεί ,όσο γίνεται , το τεράστιο ενδιαφέρον των μουσικόφιλων όχι μόνο του Βόλου ,αλλά και των γειτονικών πόλεων, με τη σημείωση ότι ο Μίμης Πλέσσας θα παραβρεθεί μόνο στην εκδήλωση της Τετάρτης ,λόγω αναχώρησής του στο εξωτερικό .
Σημειώνεται ότι πρόκειται για σπουδαίες και σπάνιες εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής , που θα ταξιδέψουν ζωντανά εικόνες του Βόλου και της Ελλάδας σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό ανά την υφήλιο ,μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες (LIVE STREAMING) και που προετοιμάζoνται με ιδιαίτερη φροντίδα από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ , σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βόλου- Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , προκειμένου να τιμηθεί ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης για την τεράστια προσφορά του στη Μουσική ,στις Τέχνες και στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.

Στις υψηλής ποιότητας και αισθητικής αυτές εκδηλώσεις ,με τίτλο τίτλο “Θα πιω απόψε …το Φεγγάρι.!”, ο Βόλος ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ,θα τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Μίμη Πλέσσα, μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στα ομορφότερα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε ,που τραγουδούν οι καλύτεροι ερμηνευτές .

Είναι μια ακόμα πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Επιμέλεια -συντονισμός:Κ. Σκριάπας) ,που αυτή τη φορά παρουσιάζει έναν από τους σημαντικότερους διαμορφωτές του νεώτερου Μουσικού μας Πολιτισμού , ο οποίος μάλιστα έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη μεγάλη του προσφορά στον Παγκόσμιο Πολιτισμό (2004 -Άνθρωπος της Χρονιάς) και έχει συγγράψει εκατοντάδες μουσικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι οι μεγάλες αυτές συναυλίες ,με τη συμμετοχή δεκάδων σπουδαίων συντελεστών , απευθύνονται σε όλο το απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας και περιλαμβάνουν μια πανδαισία με 30 από τα καλύτερα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές ,χορογραφίες, βιντεοπροβολές ,κείμενα ,συγκίνηση ,νοσταλγία και σολίστες ,σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές των μεγάλου συνθέτη .

Συντελεστές: Συντονισμός -Επιμέλεια εκδήλωσης :Κ. Σκριάπας-Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών ,
Ενορχήστρωση-Διεύθυνση Ορχήστρας: Ζαφείρης Κουκουσέλης
Ερμηνευτές:,Νίκος Αλεξίου ,Κατερίνα Αποστολοπούλου ,Κώστας Ζεμπίλας ,Ζωή Τζαλαβρέτα
Μουσικοί-σολίστ :Ζαφείρης Κουκουσέλης -Πιάνο -πλήκτρα , Δημ. Μπεφάνης -Μπουζούκι ,Ν. Αλεξίου -Κιθάρα, ,Βαγγέλης Χάνος – Μπάσο,Άγγελος Τσιριγωτάκης -Τύμπανα,
Συμμετέχει η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ»
Διεύθυνση -Διδασκαλία Χορωδίας : Κορνηλία Φραγκογιάννη, 
Επιμέλεια κειμένων -Αφήγηση:Χριστίνα Γουλιώτη,
Χορογραφίες :Βάσω Τηλιοπούλου (CHORUS Line),
Βιντεοπροβολή : Γιώργος Τζήκας

Οι δύο μεγάλες αυτές εκδηλώσεις ( με συμβολική ,μάλιστα, είσοδο 7 ευρώ -ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:ΔΙΑΥΛΟΣ -Τοπάλη 14-Βόλος -ΤΗΛΕΦ. 24210-25363), έχουν ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό αφού θα ενισχύσουν το πλούσιο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δικτύου ΄ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με τη στήριξη ευπαθών ομάδων σε τρόφιμα και φάρμακα.

Τις εκδηλώσεις , συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, με την υποστήριξη του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όπως του αξίζει, ένας μεγάλος δημιουργός ,που δικαιούται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού .
Για τη ζωή και το έργο του Μίμη Πλέσσα θα μιλήσει η Χριστ. Γουλιώτη .
Πληροφορίες Κων. Σκριάπας Τηλέφ, 6974-881944

Add Comment