Χαμογέλασε η τύχη σε ηλικιωμένο Ελασσονίτη

10.000 ευρώ μέσω «σκράτσ» …αντί για σύνταξη!
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ιστορία δεν είναι πλάκα αλλά πραγματική, αφού η τύχη χαμογέλασε με τον καλύτερο τρόπο για συνταξιούχο Ελασσονίτη, παίζοντας το γνωστό «σκρατσ» («ξυστό» λαχείο).
Προχθές το πρωί, ο Ελασσονίτης πριν πάει στο γραφείο των ΕΛΤΑ για να εισπράξει τη σύνταξη του, είχε τη φαεινή ιδέα(όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) να κοντοσταθεί στο παρακείμενο πρακτορείο για να δοκιμάσει με ένα ευρώ την τύχη του, κάνοντας «σκρατσ» σε στιγμιαίο λαχείο του 1 ευρώ(«3 ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ»). «Ξύνοντας» το λαχείο, διαπίστωσε με χαρά πως στην πρώτη οριζόντια σειρά υπήρχαν τρεις ίδιοι αριθμοί(3), και το ποσό έγραφε 10.000 ευρώ!
Το «ξυστό» στο γνωστό πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. του κ. Σωκράτη Νούλα, που βρίσκεται στην κεντρική οδό 6ης Οκτωβρίου, κοντά στο κτίριο της Μητρόπολης, έφερε χαμόγελα και τύχη, μια τύχη που δεν του χάλασε το χατίρι. Και όλα αυτά, λίγο πριν πάει στα ΕΛΤΑ για να εισπράξει τη σύνταξη του.
Μόλις η είδηση για τον Ελασσονίτη(από την Γαλανόβρυση Ελασσόνας), που κέρδισε με 1 ευρώ…10.000 ευρώ «απλώθηκε» στα «στέκια» της πόλης και της γύρω περιοχής, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν και σπεύδουν στα πρακτορεία για να προκαλέσουν την «θεά τύχη», ελπίζοντας και οι ίδιοι σε κάποια αντίστοιχη επιτυχία.
Οι πληροφορίες λένε πως τόσο οι μόνιμοι όσο και οι περιστασιακοί φίλοι του τζόγου…δεν αφήνουν στο παράπονο και το νέο στιγμιαίο τυχερό παιχνίδι «ξυστό» η «σκράτσ» της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», κάτι βέβαια που γίνεται και σ΄ όλη τη χώρα.
Άλλωστε, διανύουμε ημέρες τζόγου, λόγω και των αλλεπάλληλων τζακ – ποτ στο τζόκερ, που κληρώνει ξανά σήμερα Πέμπτη, με τη «φρενίτιδα» λόγω των συνεχόμενων τζακ ποτ στο Τζόκερ, που φέρνει όλο και πιο πολύ κόσμο στα πρακτορεία.
Χαρακτηριστική η κουβέντα πράκτορα στην Ελασσόνα: «Υπάρχει κόσμος που ζητάει και επιχειρεί να μάθει για πρώτη φορά πως παίζεται το «σκράτσ», και τον τελευταίο καιρό το τζόκερ, για να δοκιμάσει…».
Άλλωστε, ο κόσμος λέει «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» και «η τύχη είναι τυφλή». ιδίως στις δύσκολες και περίεργες εποχές που βιώνει σήμερα ο κόσμος.
Όσο για το στιγμιαίο λαχείο, ισχύει το σλόγκαν «Δοκίμασε και εσύ, ποτέ δεν ξέρεις τι έχει το επόμενο σκράτσ!!», και βέβαια δεν περνάει απαρατήρητο πως ήδη στην περιοχή της Ελασσόνας το στιγμιαίο λαχείο «ζέστανε» τσέπες …φίλων του σπορ με αρκετά δεκαχίλιαρα και μικροποσά.
Τέλος, για τον τυχερό συνταξιούχο Ελασσονίτη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν γνωρίζουμε εάν μετά τα απρόσμενα κέρδη στο «ξυστό» πήγε να εισπράξει τη σύνταξη του η όχι…

[wpg_thumb]

Add Comment