70 νέες φιάλες αίματος στην Τράπεζα «Μιχάλης Πιτένης»

«ΦΡΕΣΚΟ» ΑΠΟΘΕΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η πρόσφατη εθελοντική αιμοδοσία (2η για το 2014) που συνδιοργάνωσαν η  Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ελασσόνας, δημιουργώντας, εδώ και 2,5 χρόνια, την Τράπεζα Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ».
Στην αιμοδοσία, που έγινε στην αίθουσα της Λαογραφικής Εταιρίας(Βουλγαροκτόνου 23), το κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συνέλεξε 70 νέες φιάλες αίματος, αφού αρκετοί ευαισθητοποιημένοι Ελασσονίτες και όχι μόνο, παλαιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν για να δώσουν αίμα. Ιδιαίτερα ευχάριστο και ελπιδοφόρο ήταν η παρουσία στη νέα αιμοδοτική προσπάθεια και αρκετών καινούργιων αιμοδοτών, που προφανώς έχουν αντιληφθεί το τι σημαίνει να προσφέρεις αίμα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη, αλλά …εξ αιτίας διαφόρων λόγων αρκετοί υποψήφιοι αιμοδότες δεν έδωσαν τελικά αίμα.
Ακόμη, δεν περνάει απαρατήρητη η παρουσία πολλών Τραπεζών Αίματος στην ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας, με εμφανή την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία(1η για το 2015) της Τράπεζας Αίματος «Μιχάλης Πιτένης» στην Ελασσόνα, προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2015, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Απριλίου(…την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων).

[wpg_thumb]

Add Comment