Η Τσαριτσάνη αποχαιρέτισε τον Τάκη Σπυράκη

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡ. ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τον πρώην κοινοτάρχη της – αντιστασιακό και στέλεχος του ΚΚΕ Δημήτρη(Τάκη) Σπυράκη, που απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 88 χρονών, αποχαιρέτισε η ιστορική Τσαριτσάνη, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και θλίψης.
Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τελέσθηκε η εξόδιος Ακολουθία, όπου συλλειτούργησαν οι ιερείς της Τσαριτσάνης π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης, π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, π. Ευστάθιος Πετρίδης.
Αγωνιστικό χαιρετισμό στον εκλιπόντα αντιστασιακό – πρ. κοινοτάρχη απηύθυνε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικός Στρατός επαρχίας Ελασσόνας Νίκος Βίτκος, τονίζοντας πως ο φίλος, σύντροφος, αγωνιστής Τάκης Σπυράκης αγωνίστηκε ενάντια στη διπλή κατοχή, έχοντας κοινά οράματα. «Σύντροφε, αγωνιστή Τάκη Σπυράκη, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Καλό σου ταξίδι Τάκη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», ολοκλήρωσε ο Νίκος Βίτκος.
Εκ μέρους του Κ.Κ.Ε. αποχαιρέτισε τον πρ. κοινοτάρχη ο πρώην γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Κ.Κ.Ε. Τσαριτσάνης Αντώνης Καραμήτσιος, που αρχικά στάθηκε στη ζωή και την αντιστασιακή του δράση, και το πλούσιο έργο του, που άφησε τη σφραγίδα του στην Τσαριτσάνη. Ανάμεσα στα άλλα, επεσήμανε: «Διετέλεσε κοινοτάρχης Τσαριτσάνης από το 1978 έως το 1994 και με τη βοήθεια του λαού της Τσαριτσάνης επετέλεσε έργο λαμπρό και ανέδειξε την ιστορική μας κωμόπολη σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες έργα, πρωτοβουλίες και δράσεις στη διάρκεια της θητείας του. Βοήθησε τα μέγιστα τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, άριστη συνεργασία με τον Μορφωτικό σύλλογο, άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς, εκκλησίες, τους ιερείς, τους εκπαιδευτικούς και με τους μακαριστούς μητροπολίτες Ελασσόνας Σεβαστιανό και Βασίλειο. Συνεργάστηκε με όλους τους πατριώτες μέσα και έξω από την Τσαριτσάνη, ανεξάρτητα από πολιτικές η άλλες πεποιθήσεις, συνέβαλλε τα μέγιστα στην ενότητα όλων των Τσαριτσανιωτών. Στο τέλος της θητείας του ως κοινοτάρχης παρέδωσε μια κοινότητα νοικοκυρεμένη, με υποδομές, πρότυπο για όλη τη Θεσσαλία. Ο σύντροφος Τάκης διακρινόταν για τη γλυκύτητα του λόγου του, την αμεσότητα, την άριστη επικοινωνία με όλους και θα θυμόμαστε πάντα τις πολύ σωστές συμβουλές του. Ήταν ο τελευταίος της παλιάς φρουράς στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Τσαριτσάνης του ΚΚΕ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ηρωικού ΚΚΕ».
Στο τελευταίο «αντίο» του Τάκη Σπυράκη βρέθηκαν:

Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελασσόνας Κώστας Καραγιάννης, Βασίλης Βαρνάς, Δημήτρης Αβρανάς, Νίκος Βακράτσας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ελασσόνας – πρ. κοινοτάρχης Τσαριτσάνης Νίκος Τσιμπόλης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Γιάννης Χώτος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλέας Μητσιμπόνας, οι πρ. αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και Μιλτιάδης Βαρσάμης, ο πρ. νομαρχιακός σύμβουλος Θανάσης Σερδένης, ο πρόεδρος του Δικτύου Συλλόγων «Περραιβία» Κώστας Σκριάπας, η δασάρχης Ελασσόνας Ζωή Φτίκα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Οικονόμου, στελέχη της ΑΕΝΟΛ, εκπαιδευτικοι, επαγγελματίες, αγρότες, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, φορείς και σύλλογοι Τσαριτσανιωτών, μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.ά.

Add Comment