18 Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στην Ελασσόνα

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην Ελασσόνα βρίσκονται από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 18 Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί(ανάμεσα τους και πανεπιστημιακοί), αφού η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας φιλοξενεί στην περιοχή μας, από την Πέμπτη 22 έως και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, τη συνέχεια του διετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Non formal and formal Partnership in Adult Education»( «Μη τυπική και τυπική Συνεργασία στην εκπαίδευση Ενηλίκων»), πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και η ίδια. Στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώνεται το 2015, συμμετέχουν φορείς από τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Λετονία.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συγκριτική αξιολόγηση των μη τυπικών μεθόδων εκπαίδευσης στην τυπική εκπαίδευση αλλά και την αύξηση της χρήσης των μη τυπικών μεθόδων, τεχνικών και μέσων στην τυπική εκπαίδευση ενηλίκων.

[wpg_thumb]

Στο τριήμερο σεμινάριο, που ξεκίνησε την Πέμπτη στην Ελασσόνα, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των σεμιναρίων που έχουν ήδη γίνει σε τοπικό επίπεδο τους προηγούμενους μήνες και θα συνεργαστούν οι συμμετέχοντες στην δημιουργία ενός πρακτικού οδηγού εφαρμογής και χρήσης των μη τυπικών μεθόδων, τεχνικών και μέσων στην τυπική εκπαίδευση ενηλίκων. Τα άτομα που φιλοξενεί η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας είναι συνολικά 18 εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί(9 Ρουμάνοι – 4 Πολωνοί – 5 Λετονοί), που στη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στην περιοχή Ελασσόνας, πέρα από τις υποχρεώσεις τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, γνωρίζουν από κοντά την Ελασσόνα, τα παραδοσιακά προϊόντα και τα αξιόλογα μνημεία της, ενώ χθες, παρά τον βροχερό και άστατο καιρό, επισκέφθηκαν περιοχές του Ολύμπου και ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες του σεμιναρίου υλοποιούνται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας, το οποίο υποστηρίζει τις δράσεις του προγράμματος από την έναρξή του μέχρι τώρα, και τα στελέχη του – εκπαιδευτικοί ξενάγησαν ήδη τους συμμετέχοντες στις μοναδικές ομορφιές του Ολύμπου. Άλλωστε, γενικότερα το Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας είναι αρωγός στις δράσεις – εκδηλώσεις του Ελασσονίτικου συλλόγου.
Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι οι συμμετέχοντες Εταίροι στο πρόγραμμα είναι:
– Asociatia Română de Consiliere si Sprijin – ARCS , Ρουμανία
– Centrum Edukacji Nieformalnej Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Człowieka , Πολωνία
– Γυμνάσιο της πόλης Malta – Rezekne, Λετονία
– Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, Ελλάδα .

Add Comment