Εντυπωσίασε η χορωδία του Δ.Ω.Λ. στην Ελασσόνα

ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

Συναυλία ΔΩΛ στην Ελασσόνα

Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε με θέρμη για μια ακόμη φορά η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας(Δ.Ω.Λ.), στην πρόσφατη συναυλία της στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» της Ελασσόνας, παίρνοντας μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Επαρχίας Ελασσόνας από τον Τουρκικό ζυγό.
Στην αρχή της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νικ. Ευαγγέλου καλωσόρισε τους χορωδούς και το μαέστρο Δημ. Καρβούνη, και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ελασσόνας θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα συμπόρευσης και συστράτευσης σε όλους τους πολίτες του Δήμου. Οφείλουμε όλοι μας να αναγάγουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως το σύγχρονο όπλο της απελευθέρωσης μιας κοινωνίας από τα δεσμά της κρίσης. Αυτός είναι σήμερα ο εχθρός. Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Από αυτούς σήμερα πρέπει να απελευθερώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, είναι το βασικό μας μέλημα, και αυτό είναι το πρώτο το οποίο θα ήθελα να σημειώσω.
Το δεύτερο που θα ήθελα να κάνω, ως πρώτος πολίτης του Δήμου, είναι να ευχαριστήσω μα και να υποδεχτώ στον χώρο αυτό, ένα γνήσιο τέκνο της Ελασσόνας, έναν καλλιτέχνη ο οποίος με το έργο του έχει καταστεί φάρος πολιτισμού για την Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, έναν άνθρωπο που τιμά με την παρουσία του σήμερα την αίθουσα.
Καλωσορίζω στο χώρο τον Δημήτρη Καρβούνη και την εξαιρετική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας, ευχαριστώντας τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνο Σάπκα.
Είναι μεγάλη μας τιμή που σήμερα βρίσκονται εδώ».

[wpg_thumb]

Το ιδιαίτερα γνωστό και καταξιωμένο χορωδιακό σύνολο της Λάρισας, που στην κυριολεξία «καθήλωσε» το ακροατήριο, με την διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη, συνοδεία της Ιωάννας Σιοπούδη στο πιάνο, ερμήνευσε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χορωδιακό πρόγραμμα, με έργα από το κλασσικό ρεπερτόριο(Mozart, Dvorak, Schumann), Γαλλικά αναγεννησιακά τραγούδια, καθώς και με έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών(Κωνσταντινίδης, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις), ολοκληρώνοντας τη βραδιά με τη γνωστή σύνθεση «Enderlesi»(ταινία «Ο καιρός των τσιγγάνων») του Goran Bregovich και το Negro Spiritual «This little light of mine».
Η εξαιρετικά ποιοτική βραδιά, που παρουσίασε η Ελασσονίτισσα εκπαιδευτικός – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα, έκλεισε με παρατεταμένα χειροκροτήματα και αφού πρώτα ο δήμαρχος Ελασσόνας Νικ. Ευαγγέλου απένειμε αναμνηστικά στον Τσαριτσανιώτη μαέστρο της χορωδίας του Δ.Ω.Λ. Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε στον κόσμο η αφιέρωση των έργων του Mozart(που ερμήνευσε η χορωδία του Δ.Ω.Λ.), από τον μάεστρο Δημ. Καρβούνη, στη μνήμη του φίλου και συμμαθητή του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος Βασιλείου, που εκοιμήθη τον περασμένο Μάιο.
Στη συναυλία της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας έδωσαν το «παρών»: Ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο δημαρχος Ελασσόνας Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Διον. Μπαλούκας, Δημ. Λέκκας, Αστ. Στούπας, Ανέστ. Σερετίδης, Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φ. Καραγκόγκος, οι πρ. βουλευτές Βασ. Αγοράστης και Ι. Παπαδημόπουλος, ο Τσαριτσανιώτης δημοτ. σύμβουλος Κων. Καραγιάννης, ιερείς ενοριών της περιοχής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, πολλοί φίλοι της Χορωδίας του Δ.Ω.Λ. και φιλόμουσοι από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας.

Add Comment