Μηχανοκίνητες… «ομορφιές» παλαιών χρόνων στην Ελασσόνα!

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ 3ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

3o ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΕΛΑΣΣΟΝΑ

…Και ξαφνικά, χθες το μεσημέρι και το απόγευμα, το κέντρο της Ελασσόνας γέμισε από αυτοκίνητα άλλων εποχών, όπου τερμάτισε το 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, μια διοργάνωση που έχει γίνει πια θεσμός Πανελλήνιας εμβέλειας, για την περιοχή και όχι μόνο.
Εκατοντάδες ήταν οι Ελασσονίτες και οι επισκέπτες της Κυριακάτικης Ελασσόνας (…που κάθε άλλο παρά φθινόπωρο θύμιζε) όλων των ηλικιών και των δυο φύλων, που μόλις τα πρώτα κλασσικά αυτοκίνητα τερμάτισαν την διήμερη «βόλτα» τους στη Θεσσαλία, άρχισαν να περιδιαβαίνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τις παλιές μηχανοκίνητες «ομορφιές».
Τα υπέροχα κλασσικά οχήματα μιας άλλης εποχής «πλημμύρισαν» την κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και έγιναν για λίγες ώρες αντικείμενα θαυμασμού, «ξύπνησαν» μνήμες της καθημερινότητας από τις δύσκολες και ευχάριστες στιγμές με τις αντίκες των δρόμων μας.

Οι νεότεροι είδαν από κοντά τα «τετράτροχα» μιας άλλης εποχής, οι μεγαλύτεροι, συναισθηματικά «δεμένοι» μαζί τους, και αυτοί που έζησαν τις περασμένες δεκαετίες και συνδέθηκαν μαζί τους είτε ως μέσο μεταφοράς, εργασίας η διασκέδασης…ξαναθυμήθηκαν!
Τα κλασσικά αυτοκίνητα, χθες, ξεκίνησαν το πρωί τη 2η μέρα του Ράλι Ολύμπου από το Δημαρχείο Καλαμπάκας και συνέχισαν την πορεία τους, περνώντας από Θεόπετρα, Ρίζωμα, Ράξα, Δαμάσι, Μεσοχώρι, Δομένικο, Στεφανόβουνο. Στη συνέχεια, στάθμευσαν για 45 λεπτά στη γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της Οινοποιΐα Ελασσόνας(Γ. Λόλα – Γ. Φτίκα), όπου οι οδηγοί ξεναγήθηκαν και έμαθαν για τα εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά κρασιά του Ολύμπου. Ακολούθησε ο τερματισμός των αυτοκινήτων στην κεντρική πλατεία και η έκθεση τους, ενώ ακολούθησε δεξίωση των πληρωμάτων των κλασσικών αυτοκινήτων από τους διοργανωτές στο κέντρο «HAMOS PLACE», εκεί όπου έγινε και η τελετή των απονομών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για την επιτυχία του 3ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου συνέβαλλαν η Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων ΛΕΚΑΜ σε συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Συλλόγων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και με την υποστήριξη των Λεσχών ΣΚΑΛ και ΛΕΚΟΒ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Λάρισας, Ελασσόνας, Δεσκάτης και Καλαμπάκας.

[wpg_thumb]

Add Comment