Το Λιβάδι τίμησε την ξεχωριστή θυσία του ήρωα Γεωργάκη Ολυμπίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΛΙΒΑΔΙ 3 [3]

Με την καθιερωμένη επισημότητα και με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Νομού Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας γιορτάστηκε χθες στο Λιβάδι Ολύμπου η 193η επέτειος από το θάνατο του εθνικού ήρωα και Λιβαδιώτη στην καταγωγή Γεωργάκη Ολυμπίου, με εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας.
Χθες Κυριακή το πρωί, στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιβαδίου, τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο του, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν οι ιερείς των ενοριών του Λιβαδίου.
Στη συνέχεια, οι επίσημοι και ο κόσμος κατευθύνθηκαν στο «Κιόσκι», όπου βρίσκεται ο επιβλητικός ανδριάντας του Λιβαδιώτη ήρωα. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Ελασσώνος και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας(υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ).
Στο άξιο τέκνο του Λιβαδίου, στην προσωπικότητα, στο έργο του και στη δράση του Λιβαδιώτη ήρωα Φιλικού, αλλά και στην ηρωική θυσία του στη Μονή Σέκου, αναφέρθηκε με περιεκτικό και μεστό λόγο η φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γλυκερία Τσαχαλίνα, που στάθηκε ιδιαίτερα στις εξαίρετες ικανότητες, το υψηλό φρόνημα, την εξυπνάδα, τις ευρείς γνώσεις του και το άσβεστο πάθος του για την ελευθερία!
«Η θυσία του ήρωα μας, του Γεωργάκη Ολυμπίου, είναι πάντα επίκαιρη, διαχρονική, μια θυσία με αξίες και μηνύματα αυταπάρνησης, συνέπειας, αγάπης για την πατρίδα!», υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα, η Λιβαδιώτισσα νεαρή ομιλήτρια.

[wpg_thumb]

Στις χθεσινές πανηγυρικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Λιβάδι Ελασσόνας παραβρέθηκαν:
Ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας(ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων), ο βουλευτής κ. Δημ. Γελαλής, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας – πρ. έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας, Ιωάν. Σαπουνάς, Αστέρ. Στούπας, Δημ. Λέκκας, Ανέστης Σερετίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, αξιωματικοί της 1ης Στρατιάς, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας αντιπύραρχος κ. Κων. Σκούπρας, ο αντιπύραρχος πρ. διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ κ. Ζήσης Μπρούζας, οι διοικητές του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης και της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί της περιοχής, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου, μαθητές σχολικών μονάδων του Λιβαδίου, εκπρόσωποι συλλόγων Λιβαδιωτών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Ελασσόνα, Λάρισα, «απόδημοι» Λιβαδιώτες, και πολύς κόσμος(…ντόπιοι και αρκετοί επισκέπτες), που εκμεταλλεύτηκε την καλοκαιρία και τον ζεστό καιρό.

Add Comment