“Έκλεισε” η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΟΦΕΙΛΕΣ

kede

Ένα χρόνιο αίτημα των υπαλλήλων και των πιστωτών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας έχει πλέον ικανοποιηθεί, καθώς λύθηκε και τυπικά η Επιχείρηση πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου, μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2340 Β) της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας της 16ης Απριλίου 2014 για τη λύση και εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης (Κ.Ε.Δ.Ε.), την ανάληψη των δραστηριοτήτων και των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της από το Δήμο, τη μεταφορά του προσωπικού της στο Δήμο και σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελασσόνας.

Ο Δήμος Ελασσόνας αναλαμβάνει πλέον όλες τις αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί το 2011 στην Κοινωφελή Επιχείρηση και αφορούσαν κυρίως σε δραστηριότητες πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα, ενώ οι υπάλληλοι της Επιχείρησης ανήκουν ήδη στο δυναμικό του Δήμου και έχουν τοποθετηθεί σε προσωποπαγείς θέσεις που έχουν συσταθεί για το σκοπό αυτό, με το ίδιο εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας που είχαν υπογράψει.

Αυτό που ενδιαφέρει πολλούς πιστωτές της Επιχείρησης είναι ασφαλώς η εξόφληση των οφειλών της και ο χρόνος αποπληρωμής τους. Εκτιμάται όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της Επιχείρησης δε θα προχωρήσει, πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή της από ειδικούς εκκαθαριστές που θα οριστούν πολύ σύντομα από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποχρεώσεις της Επιχείρησης αναλαμβάνονται πλήρως από το Δήμο Ελασσόνας, που είναι ο καθολικός διάδοχος και αυτός που θα κληθεί να πληρώσει – όποτε του επιτραπεί – τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΚΕΔΕ.

Ζήτημα είναι τέλος αν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου θα ασκεί προσωπικά τις αρμοδιότητες του Πολιτισμού/Αθλητισμού που πλέον ανήκουν στο Δήμο ή αν θα τις εκχωρήσει σε έναν από τους επτά αντιδημάρχους του. Οψόμεθα…

Add Comment