Κέρδισε τις εντυπώσεις η Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας

Στη χορωδιακή συνάντηση Γουμένισσας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (3)

Εντύπωση έκανε η Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας η οποία συμμετείχε σε χορωδιακή συνάντηση Γουμένισσας νομού Κιλκίς προσκεκλημένη της τοπικής χορωδίας το περασμένο Σάββατο 10 Μαΐου. Την 20η πανελλήνια χορωδιακή συνάντηση διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος “ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ” Γουμένισσας με την υποστήριξη της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στο γνωστό Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, εμφανίστηκαν η Μικτή Χορωδία Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, η Γυναικεία Χορωδία Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «40 Εκκλησιές» Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας και η οικοδέσποινα μικτή χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Γουμένισσας “ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ”.
Το χορωδιακό σύνολο της Ελασσόνας ερμήνευσε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα αποτελούμενο από έργα ξένων και ελλήνων συνθετών a capella και με συνοδεία πιάνου και κέρδισε το ένθερμο χειροκρότημα και θαυμασμό του φιλόμουσου κοινού της κατάμεστης αίθουσας του πολιτιστικού κέντρου της γραφικής κωμόπολης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά το τέλος της εμφάνισής της η χορωδία προσκλήθηκε να συμμετέχει συναντήσεις σε πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας στο εγγύς μέλλον. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Κατερίνα Ζαρογιάννη. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Στο τέλος της συναυλίας ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Τάσιος ευχαρίστησε τους χορωδούς για τη συμμετοχή τους και απένειμε τιμητική πλακέτα. Με τη σειρά του ο μαέστρος της ελασσονίτικης χορωδίας ανταπέδωσε προσφέροντας ένα συλλεκτικό κεραμικό πιάτο με το τοξωτό γεφύρι της πόλης και βιβλία τοπικής ιστορίας της περιοχής δήμου Ελασσόνας. Ακολούθησε γλέντι με τα χάλκινα της Γουμένισσας και γεύμα με τοπικά εδέσματα και το ξακουστό κρασί της περιοχής προς τιμή όλων των χορωδών.

[wpg_thumb]

Add Comment