Ψήφισμα γονέων 1ου Λυκείου για αναπλήρωση ωρών

ΦΩΤΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 1 [1]

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου Λυκείου Ελασσόνας

ΟΜΌΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 170 και σχετική εγκύκλιο, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επιβάλλουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα (μέχρι 3 ημέρες), σε περισσότερα από 500 σχολεία, αλλά και παράταση του διδακτικού έτους, όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3.
Θυμίζουμε ότι με τις καταλήψεις τα παιδιά μας διεκδίκησαν την πλήρωση των θέσεων των εκπαιδευτικών, απαίτησαν την έγκαιρη διάθεση των βιβλίων, την συντήρηση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, αντιτάχτηκαν στις διατάξεις του νόμου για το ‘’Νέο Λύκειο’’.
Θεωρούμε ότι η υποκρισία δεν έχει όρια, αφού με ευθύνη του Υπουργείου και όχι των μαθητών χάθηκαν και φέτος πανελλαδικά εκατοντάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες, ελλείψει διδακτικού προσωπικού. Ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, φτάσανε να διορίζουνε εκπαιδευτικούς Γενάρη μήνα!!! Ακόμα και τώρα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών.
Την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις στα σχολεία καλά κρατούσαν, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ήταν έτοιμοι να κόψουν χιλιάδες διδακτικές ώρες από τα παιδιά μέσω της «Λευκής βδομάδας» χάριν της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων και του τουριστικού κεφαλαίου.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, μέσω της λεγόμενης αναπλήρωσης μαθημάτων, θέλει:
να τιμωρήσει τους μαθητές που αμφισβητούν την πολιτική της στο σχολείο και το «μέλλον» που επιφυλάσσει το σύστημα για αυτά.
Να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις μέσα στα σχολεία
Να τιμωρήσει τους εκπαιδευτικούς που αντέδρασαν στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, που υπερασπίζονται το δικαίωμα των πιο αδύναμων μαθητών στην μόρφωση,
Η αναπλήρωση των ‘’χαμένων’’ ωρών θα μπορούσε να γίνει από τους καθηγητές του σχολείου μας στο πλαίσιο της δικής τους αρμοδιότητας χωρίς να γίνουν μαθήματα μέσα στις γιορτές του Πάσχα.
Συνεπώς θα το ξαναπούμε, η στάση της κυβέρνησης είναι τιμωρητική και εκδικητική για τους αγώνες των παιδιών.
Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης που συνιστά ένα κράτος πιο αυταρχικό, πιο επιθετικό απέναντι στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, που οικοδομεί το σχολείο της αγοράς, των Ευρωενωσιακών κατευθύνσεων, της ημιμάθειας και των ταξικών φραγμών πρέπει να καταδικαστεί από τους γονείς και τα παιδιά, από τους εκπαιδευτικούς και από όλα τα λαϊκά στρώματα

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
:
να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιο -Π.Δ. για την λεγόμενη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,
ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου Λυκείου Ελασσόνας

Add Comment